Managed hosting door True

Personeel tast nog in duister over toekomst

Tensing maakt doorstart na faillissement

 

Failliet

Buitendienstautomatiseerder en ict-dienstverlener Tensing is door de rechtbank Oost-Brabant failliet verklaart en overgedragen aan de rechtbank Gelderland in Zutphen. Er is echter ook direct een doorstart gerealiseerd en vanmiddag, 23 december 2013, krijgen de tachtig medewerkers te horen wie er mee mag naar de nieuwe organisatie en wie niet.

In totaal zijn er in het Tensing-faillissement drie partijen omgevallen. Het gaat hier om de overkoepelende holding, Tensing bv, die handelde onder de naam Infra Intelligence,  en dochter-bv Dj Mol. Deze drie Tensing-onderdelen komen allemaal te vervallen. De nieuwe organisatie gaat verder als Tensing International. Voor deze naam is gekozen omdat Tensing ook actief is op de Amerikaanse markt.

Johan Thielen van Bierman Advocaten uit Tiel is aangesteld als curator in het Tensing-faillissement. Het faillissement is 16 december 2013 door de rechtbank Oost-Brabant uitgesproken. De reden van het faillissement is nog onbekend. Computable heeft curator Thielen nog niet kunnen spreken. Een medewerker van Tensing laat desgevraagd weten dat bijna het voltallige personeel aanwezig is om ingelicht te worden over de nieuwe bedrijfsstructuur. ‘Het is alsof er hier allerlei sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Iedereen gaat bibberend de bijeenkomst tegemoet.’

Tensing bv is in 1990 opgericht en verleent dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatietechnologie. In 1993 is de holding opgezet. Dj Mol is in 1999 opgezet en leverde concerndiensten binnen het eigen concern en managementadvisering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4956722). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.