Managed hosting door True

Detacheerder zet fusieplan om in vijandige overname

DPA zet ICT Automatisering met rug tegen muur

 

Strijd

Detacheerder DPA heeft per brief systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering verzocht om een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) bijeen te roepen. DPA wil dat de aandeelhouders zich mogen uitlaten over een mogelijke overname van ingenieurs- en softwareontwikkelingsgroep Brandfort. Mochten de aandeelhouders tegen zijn, dan is DPA bereid ICT Automatisering volledig over te nemen. Mocht ICT Automatisering de overname doordrukken, dan overweegt DPA ICT Automatisering alsnog volledig over te nemen, maar dan tegen beduidend minder geld.

Het voorgestelde agendapunt voor de bava is de goedkeuring van het besluit van de raad van bestuur van ICT Automatisering om alle aandelen in Brandfort over te nemen. In verband daarmee worden er nieuwe aandelen uitgegeven ter waarde van 9 procent van het uitstaande aandelenkapitaal na afronding van de beoogde transactie.

Strategische meerwaarde

DPA heeft op 16 juni 2013 1,8 miljoen aandelen ICT Automatisering verworven, vooruitlopend op een mogelijke fusie met deze onderneming. Dit houdt in dat DPA met een belang van 20,4 procent een grote aandeelhouder in ICT Automatisering is. DPA is overtuigd van de strategische meerwaarde van een fusie met ICT Automatisering. DPA meent dat voor zowel de medewerkers als voor de klanten van ICT Automatisering door het samengaan met DPA de mogelijkheden en groeiperspectieven worden verbreed. Aandeelhouders zouden profiteren van aanzienlijke synergievoordelen en verdere groei.

ICT Automatisering denkt daar anders over en heeft aangekondigd Brandfort te willen overnemen en heeft de fusiegesprekken met DPA beëindigd. Op 2 december 2013 zijn de voorwaarden en structurering van de voorgenomen Brandfort-transactie bekendgemaakte en deze zijn zo vormgegeven dat aandeelhoudersgoedkeuring niet langer formeel vereist is. Door alsnog een bava bijeen te roepen, kan de raad van bestuur van ICT Automatisering de voorkeuren van de aandeelhouders meewegen in zijn beslissing over de voorgenomen transactie en de financiële voorwaarden daarvan.

Volledige overname

Als de aandeelhouders niet akkoord gaan met de voorgenomen overname van Brandfort is DPA bereid om een openbaar bod uit te brengen op de aandelen ICT Automatisering van twee euro in contanten en twee aandelen DPA voor elk aandeel ICT Automatisering. Dit komt neer op een waarde van 5,23 euro voor elk aandeel ICT Automatisering dat DPA nog niet in zijn bezit heeft. Concreet houdt dit in dat DPA ruim veertien miljoen euro voor ICT Automatisering over heeft en ook nog eens voor elk aandeel twee DPA aandelen teruggeeft. Het totale bedrag dat DPA dan dus overheeft voor de overige 79,6 procent van de aandelen ICT Automatisering is bijna 37 miljoen euro.

Met dit aanbod treedt een van de ontbindende voorwaarden voor de Brandfort-transactie in werking. Mocht ICT Automatisering toch de overname van Brandfort doorzetten, dan overweegt DPA alsnog een bod op alle overige aandelen uit te brengen. Er wordt dan echter wel beduidend minder betaald: tot maximaal anderhalf euro per aandeel. Dit komt neer op een overnamebedrag van ruim 10,5 miljoen euro. Hierbij moet dan nog wel de waarde van Brandfort worden opgeteld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4954623). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.