Managed hosting door True

Oud ICT-bestuurder Limmen is voorzitter CNV

 

Maurice Limmen

De algemene vergadering van het CNV heeft Maurice Limmen benoemd tot voorzitter van de CNV Vakcentrale. Limmen was sinds 2010 vicevoorzitter en volgt de vertrekkende Jaap Smit op. Die wordt Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Limmen behartigde jarenlang de belangen van CNV-leden en overige automatiseerders die in de ict-branche werkzaam zijn.

Maurice Limmen (41) werkte na zijn studie rechten enkele jaren als jurist arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht. In 2000 maakte hij de overstap naar CNV Dienstenbond. Als landelijk bestuurder was hij verantwoordelijk voor collectieve belangenbehartiging in de ict en uitzendbranche.

Ook was Limmen van 2002 tot 2010 politiek actief in de Amsterdamse gemeenteraad, de laatste jaren als fractievoorzitter (CDA). In 2009 en 2010 leidde hij de enquêtecommissie Noord/Zuidlijn. In 2010 werd Limmen vicevoorzitter van CNV Vakcentrale, waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuille beleid.

Zwarte lijst

Limmen was bestuurder in de ict-branche in een periode dat werkgevers zich nog weinig gelegen lieten aan vakbonden. Hij vond het daarom ook leuk werk, omdat er nog zoveel geregeld moest worden op het vlak van arbeidsvoorwaarden, vertelde Limmen in een interview met Computable uit 2003. Hij maakte zich onder andere sterk voor eerlijker ontslagregels en betere scholing voor ict-medewerkers.

Een van zijn opvallendste wapenfeiten was de demonstratie in 2002 voor het kantoor van het toenmalige Getronics. Daarover zei hij tegen Computable. 'Dat waren zo'n honderd leden die, in weerwil van alle indianenverhalen dat ze op zwarte lijsten zouden komen te staan, lieten zien dat het genoeg was. Dat is boem! Wow!'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4953563). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.