Managed hosting door True

Overheid heeft 19 procent meer ICT-vacatures

 

Het aantal ict-vacatures bij de overheid is in het derde kwartaal met 19 procent gestegen. Het gaat vooral om projectmanagers, ontwikkelaars en testers die extern worden ingehuurd. Dat blijkt uit periodiek onderzoek van Yacht, Randstad en Tempo Team.

'Er is duidelijk sprake van een forse trendbreuk. Het aantal ict-vacatures lag in voorgaande kwartalen redelijk stabiel op ongeveer twaalfhonderd. In het derde kwartaal van 2013 zagen we 1550 vacatures. Dat is 19,2 procent meer dan een jaar eerder', vertelt Yacht-directeur Dick Koopman.

Volgens Koopman komt de groei vooral door de verplaatsing van activiteiten van centrale naar decentrale overheden. Het gaat bijvoorbeeld om ict-werk rondom de AWBZ (algemene wet bijzondere ziektekosten) en WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). 'De verantwoordelijkheid voor die taken ligt bij de overheid en daar moeten de systemen op aangepast worden. Je ziet daarin bijvoorbeeld de trend dat burgers via één loket geholpen worden. Dat betekent dat verschillende ict-systemen aan elkaar gekoppeld moeten worden. Daar zijn veel vacatures voor projectmanagers, developers en testers.

Vooral externen

Volgens Koopman worden ook bij de centrale overheid veel efficiency-slagen gemaakt, waarbij ict allerlei processen moet versnellen. 'Maar de meeste vacatures ontstaan rondom de verplaatsing van activiteiten van centraal naar lokale overheden.'

Koopman: 'Opvallend bij deze vacature-ontwikkeling is dat met merendeel van de ict-vacatures wordt ingevuld door de arbeidsbemiddelaars en ict-bedrijven. De overheid werkt duidelijk aan een flexibele schil om ict-gerelateerde projecten af te ronden.'

Het onderzoek

De Beroepen en Arbeidsmarkt Survey is een onderzoek binnen de arbeidsmarkt dat zicht geeft op trends en gedrag. Het is een gezamenlijk onderzoek van Yacht, Randstad en Tempo Team. Ieder kwartaal geeft een representatieve afspiegeling (rond de vijfduizend mensen)  van de arbeidsmarkt (al dan niet werkend) antwoord op vragen die te maken hebben met het domein werk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4946147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.