Managed hosting door True

Staffing Groep koopt goodwill van failliete Corso

 

Overname

Detacheerder de Staffing Groep, waar IT-Staffing en IP-Staffing onder vallen,heeft vanmorgen, dinsdag 12 november 2013, overeenstemming bereikt met de directie van zijn failliete concurrent Corso en diens curator Coen Houtman over de overname van de goodwill. Dit houdt concreet in dat de Staffing Groep mag gaan onderhandelen met leveranciers en zelfstandige ict’ers over het voortzetten van de lopende contracten. Dit zal wel onder eigen label zijn en dus houdt het bedrijf Corso op te bestaan.

Corso had de Staffing Groep benaderd voor hulp. Door de snelle interventie van Staffing Groep kunnen de lopende contracten worden uitgediend. ‘Deze worden officieel wel beëindigd, maar wij kunnen vervolgens er wel weer direct in voorzien zodat de huidige detachering voortgezet kan worden’, licht algemeen directeur van IT-Staffing Wessel van Alphen jr. toe. ‘Uiteraard moeten we wel nog in onderhandeling met de leveranciers en freelancers. Het gaat in ieder geval over enkele honderden geplaatste zzp’ers.’

Overlap in klantenportfolio

Bij Corso werkten nog veertien mensen en de meeste van hen zullen hun baan gaan verliezen. Doordat de Staffing Groep echter in één klap meer werk heeft, sluit Van Alphen jr. niet uit dat verschillende van hen de overstap naar zijn organisatie gaan maken. ‘We zullen wel wat moeten uitbreiden, maar nog steeds zal het merendeel zijn baan kwijt raken. Dat is zuur, want Corso was twintig jaar lang een gevestigde naam in de ict-detachering. Doordat er veel overlap zit in ons klantenportfolio, is het extra werk wel goed voor ons in te passen.’

Ict-detacheerder Corso werd op 11 november 2013 failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Het faillissement betreft de Corso BV zelf en de bedrijfsonderdelen Interim Services, Informatica en Contracting. De holding is geen onderdeel van het faillissement. Een reden voor het faillissement is nog niet bekend, maar mogelijk ligt dit in de achterstand in de administratie en de betalingen waarmee het bedrijf werd geconfronteerd toen het in mei 2013 weer op eigen benen kwam te staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4924515). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.