Managed hosting door True

HM Solutions haalt Griekse IT’ers naar Nederland

 

Griekenland

It-detacheerder HM Solutions breidt zijn dienstverlening uit met het werven van it’ers uit Zuid-Europa. De focus zal hierbij voornamelijk liggen op het binnenhalen van software engineers. HM Solutions constateert een groot tekort aan dit soort vakbekwame technici. HM Solutions is in gesprek met een Griekse universiteit, om afgestudeerde Griekse it’ers naar Nederland te halen.

Door de economische crisis en hoge werkloosheidcijfers zitten afgestudeerde it’ers uit Zuid-Europa vaak thuis of werken zij onder hun niveau. Zij staan daarom open voor werken in het buitenland. HM Solutions heeft al ervaring met het binnenhalen van it-talenten uit het buitenland. Zo doen zij al meerdere jaren zaken met it’ers van buiten de Europese Unie.

‘Voor buitenlandse it’ers geldt dat we ze niet alleen helpen bij het vinden van huisvesting en taalcursussen, maar dat we ook continu intensief contact hebben’, zegt Amir Hajari, algemeen directeur van HM Solutions. ‘In maandgesprekken vragen we altijd hoe het gaat en waar ze tegenaan lopen. Hiermee nemen we werk uit handen van de opdrachtgevers. We merken bijvoorbeeld vaak dat buitenlandse krachten zich erg bescheiden opstellen door de hiërarchische structuur die ze van huis uit gewend zijn. Wij leggen ze dan uit hoe daar mee om te gaan en geven tips.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4899958). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.