Managed hosting door True

Exin biedt wereldwijd examinering Prince2 aan

 

Ict-examinator Exin gaat vanaf 1 januari 2014 wereldwijd examens in de projectmanagementmethode Prince2 en alle andere producten van het Best Management Practice (BMP)-portfolio in het examenaanbod opnemen. Axelos, eigenaar van het BMP-portfolio, heeft Exin als exameninstituut geselecteerd om zo het gebruik van deze managementmethodes internationaal te stimuleren en te vergroten.

Dit jaar heeft de Britse overheid het eigendom van het BMP-portfolio overgedragen aan Axelos, om het portfolio verder te ontwikkelen en te vermarkten. Axelos neemt zelf geen examens af en heeft na een selectieronde Exin als één van de exameninstituten aangewezen voor dit portfolio. De andere internationale partijen zijn APM Group, BCS Learning and Development, CSME, The Danish IT Society (Dansk IT), DF Certifiering, Loyalist Certification Services, PeopleCert International en TÜV SÜD Akademie.

Exin is een onafhankelijk exameninstituut dat zelf geen trainingen aanbiedt, maar zich louter richt op het examineren van professionals en accrediteren van organisaties. De nu aangekondigde uitbreiding biedt klanten straks via een ‘one stop shop’ meer gebruiksgemak en efficiency.

Prince2 is een projectmanagementmethode die in 1996 binnen de Britse overheid is geïntroduceerd. Bedrijven en (overheids)organisaties wereldwijd werken met deze methodiek. Prince2 maakt deel uit van het BMP-portfolio, waarin meer managementmethodes bijeen zijn gebracht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4897287). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.