Managed hosting door True

ICT’er te werven met meer salaris en vast contract

 

Meer geld

Nederlandse ict’ers zijn in crisistijd niet echt bereid om hun huidige baan op te geven voor een nieuwe, onzekere uitdaging in hun carrière. Als een ict-organisatie iemand wil verleiden om voor hen te komen werken, dan is de ict’er over de streep te trekken met direct een contract voor onbepaalde tijd of een beduidend hoger salaris. Dit blijkt uit onderzoek onder vijfhonderd Nederlandse ict’ers van recruiter Klikwork.

Uit het onderzoek blijkt dat 31 procent van de ict-respondenten niet op zoek is naar een nieuwe baan, 54 procent is latent op zoek en 15 procent actief. Binnen deze laatste groep vallen ook werkloze ict’ers. 57 procent van de respondenten zwicht voor een nieuwe werkgever als er direct een contract voor onbepaalde tijd getekend kan worden. Het betreft hier dan vooral ict’ers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of ontevreden zijn over hun huidige baan. Als belangrijkste voorwaarde om toch bij de huidige werkgever te blijven is de aanwezigheid van een prettige werksfeer.

Salarisverhoging

Zoals bijna altijd is een ict’er ook te verleiden tot een overstap met geld. Bijna de helft van de ondervraagde ict’ers zegt van werkgever te wisselen als er meer salaris betaald wordt. Een potentieel nieuwe werkgever moet dan wel al snel diep in de buidel tasten om een ict’er aan zich te binden. 42 procent wil namelijk een salarisverhoging die ligt tussen de 251 en 500 euro bruto per maand. 15 procent van de ondervraagden verlangt zelf 501 tot 750 euro meer loon per maand en 9 procent wil zelfs meer dan 750 euro bruto per maand bovenop het huidige salaris.

26 procent van de ict’ers is voor minder over de streep te trekken. Zij hebben een loonsverhoging van 101 tot 250 euro in gedachten voor een nieuwe werkgever. 8 procent zou al voor een andere werkgever kiezen als de loonsverhoging minder dan honderd euro is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4881693). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.