Managed hosting door True

CIAO Academy stoomt vrouwen klaar voor ICT

 

Vrouwelijke manager

Het executive-programma CIAO Academy wordt op woensdag 9 oktober 2013 gelanceerd. De nieuwe opleiding focust zich op het klaarstomen van vrouwen in de rol van creative it alignment officer (ciao). Als creative it alignment officer wordt op een creatieve manier verbinding gelegd tussen de business en ict. De focus van de opleiding ligt op ict en bedrijfskunde in de huidige digitale economie. De CIAO Academy zal vanaf januari 2014 van start gaan.

De CIAO Academy bestaat uit bedrijfskundige modules, creatieve ict-modules en vaardigheidsmodules. Bij bedrijfskundige modules wordt er ingezoomd op het ontwikkelen van een businessplan, marketing, supply chain management, financieel management en management van inkoop/verkoop. Creatieve ict-modules kijken naar de ict-strategie en -management, digitale businessmodellen, digital change, search engines, socials, ict en webmanagement. Bij de vaardigheidsmodules staan de onderwerpen lezen van organisaties, leiderschap, creatief management, projectmanagement en durven ondernemen centraal. Ook zijn op maat samengestelde modules mogelijk.

Opleidingstraject

Het opleidingsprogramma duurt twaalf maanden en bestaat uit vijftig dagdelen. Er zijn twee periodes, van januari tot mei en van september tot december 2014. Maandelijks volgen de cursisten twee à drie dagen colleges die door professoren en personen uit het bedrijfsleven worden gegeven.

Het opleidingstraject tot creative it alignment officer is voornamelijk gericht op talentvolle vrouwen met zo’n tien jaar werkervaring, inclusief leidinggevende ervaring. De vrouwen beschikken over HBO+ werk- en denkniveau en zijn bijvoorbeeld al bestuurder, manager, marketeer, ict-professional, cio of projectleider.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4879633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.