Managed hosting door True

Randstad herplaatst ontslagen ICT'ers ING en HP

 

Opleiding volwassenen educatie

Uitzendorganisatie Randstad in Diemen stoomt ict’ers van ING en HP die hun baan verliezen binnen een halfjaar opnieuw klaar voor de arbeidsmarkt. Zij worden in het kader van een zogeheten outplacementtraject omgeschoold tot Java-programmeur of Scrum-master. Na de opleiding zijn zij verzekerd van een nieuwe baan.

Een eerste groep met vijftien ex-ict’ers van ING Bank en ict-leverancier HP is inmiddels aan een opleidingstraject van vijf maanden begonnen. Het gaat daarbij om een pilot, vertelt directeur innovatie Alje Kuiper van Randstad Nederland. ‘Bij gebleken succes willen wij de opleiding uitbreiden en deze dienstverlening aan meer werkgevers aanbieden.’ Het uitzendconcern krijgt van de deelnemers een vergoeding per deelnemende werknemer. Na de opleiding worden zij ingezet voor ict-klussen via Randstad IT Professionals.

HintTech en Bits of Mind

De deelnemers hebben allen een carrière achter de rug bij ING of HP en zijn ouder dan veertig jaar. Eén van hen heeft een arbeidshandicap en komt uit de Wajong-regeling. De oudste deelnemer is zestig-plus. ‘Hij had gebruik kunnen maken van een regeling om vervroegd met pensioen te gaan, maar daarvoor vond hij zichzelf nog te jong. Hij wil dolgraag weer aan de slag’, zegt Kuiper.

De opleiding wordt de cursisten aangeboden in het kader van een zogeheten outplacementtraject omdat hun baan bij hun vorige werkgever is komen te vervallen. De feitelijke opleiding wordt verzorgd door HintTech in Delft. Voorafgaand aan het opleidingstraject worden de deelnemers beoordeeld door de onderneming Bits of Mind. ‘Zij onderzoeken voorafgaand aan het traject of mensen echt uit de bunker de wijde wereld in willen, of zij voldoende flexibiliteit hebben om bij een andere werkgever aan de slag te gaan.’

Baangarantie

Eerder maakte Randstad bekend ict’ers een opleiding te bieden met baangarantie, onder de naam Cool IT. Dat leidde tot verwarring bij werkloze ict’ers die zich hiervoor wilden inschrijven. HP en ING werden opgevoerd als participant in dit project, zonder dat duidelijk werd dat het om een outplacementtraject ging in opdracht van deze werkgevers.

Een werkloze ict’er die zich bij Randstad wilde aanmelden voor de opleiding kreeg daardoor nul op rekest. ‘Dat is wel een afknapper zeg, ik ben al een tijdje werkzoekend en het artikel over de opleiding met baangarantie klonk bijzonder hoopvol. Ik had ook al met Randstad contact gehad, maar daar werd nogal verbaasd gereageerd op mijn vraag over de nieuwe opleiding. Ik begrijp nu waarom’, zegt hij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4874883). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.