Managed hosting door True

Studenten selecteren 10 ICT-bedrijven voor debat

 

Kiezen

Zestien informaticagerelateerde studieverenigingen, die samen ruim vijfduizend ict-studenten vertegenwoordigen, hebben tien ict-bedrijven geselecteerd voor het IT Talent Debate dat 11 oktober 2013 wordt gehouden in Amsterdam. Uit achttien inzendingen kozen zij uiteindelijk voor Accenture, Caesar Experts, de Nederlandse Spoorwegen, Incentro, Info Support, KPN Consulting, Ordina, SNS Reaal, Thales en Ymor.

Ict-recruitment vraagt om een andere aanpak, zo stelden de studieverenigingen begin juli. Hun ideeën bleven niet onopgemerkt en in totaal achttien bedrijven meldden zich aan voor deelname aan het IT Talent Debate. Het bracht de verenigingen in de positie dat ze alle aangemelde bedrijven konden laten pitchen en kozen met elkaar de tien beste inzendingen voor deelname. De inzendingen werden onder andere op onderscheidend vermogen, innovativiteit en de door de bedrijven voorgestelde workshops en sprekers beoordeeld.

Verrast door inzendingen

‘Het is geweldig om met meerdere studieverenigingen samen te werken en zeggenschap te hebben over de inhoud van het evenement’, zegt Joep van Dingenen, voorzitter van de Tilburgse studievereniging Asset | SBIT. ‘De gekozen bedrijven vormen een goede mix tussen multinationals en mkb. We zijn positief verrast door de inzendingen. Een aantal gevestigde namen is afgevallen, terwijl relatief kleine spelers nu de kans krijgen om te laten zien wat ze getalenteerde it-studenten te bieden hebben. Ik ben er van overtuigd dat we op 11 oktober een interessant en inhoudelijk hoogwaardig debat gaan voeren.’

‘We vinden het een enorm compliment dat we gekozen zijn door de studenten’, zegt Dorien Lameris, manager recruitment bij KPN Consulting Nederland. ‘De aanpak van het IT Talent Debate is innovatief. Innovatie is voor onze organisatie een heel belangrijk thema en daar sluit dit evenement heel goed op aan. Het concept geeft bedrijven bovendien de mogelijkheid om zichzelf op een nieuwe manier als werkgever te profileren. Wij willen door middel van het IT Talent Debate laten zien wie we echt zijn.’

Rijks-cio Maarten Hillenaar

Het IT Talent Debate vindt plaats op 11 oktober 2013 in Amsterdam. Driehonderd derde- en vierdejaars studenten van verschillende hbo- en wo-informaticaopleidingen gaan een inhoudelijk debat voeren en diverse workshops bijwonen. De rol van dagvoorzitter zal ingevuld worden door Rijks-cio Maarten Hillenaar. Daan Weddepohl, oprichter van online leennetwerk Peerby, en Claire Boonstra, grondlegger van augmented reality-browser Layar, zullen hun succesverhaal delen. Deelname aan het IT Talent Debate is gratis: toegangsbewijzen worden afgegeven door de zestien samenwerkende studieverenigingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4813853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij NS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.