Managed hosting door True

Headfirst start opleiding voor ZZP'ers

 

Vrouw computer

Ict-detacheerder Headfirst in Hoofddorp opent de Headfirst Academy voor het opleiden van zzp’ers en medewerkers van zakenrelaties tegen een aantrekkelijk tarief. De opleidingen richten zich op kennis, maar ook zogeheten soft skills.

Aanleiding voor de start van de opleidingen is de kennisachterstand die bij zzp’ers dreigt te ontstaan doordat zij uit lagere tarieven en minder opdrachten niet langer hun bijscholing kunnen betalen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat ze in een neerwaartse spiraal komen. Ook detacheringsorganisaties lopen dit risico. Terwijl in de flexibele arbeidsmarkt de vraag juist meer en meer verschuift van generalisten naar hoogopgeleide specialisten, constateert Headfirst.

De certificering van opgedane kennis en ervaring is essentieel, onderstreept oprichter en algemeen directeur Rick Kruiswijk van Headfirst. ‘Certificering vergroot de kans op opdrachten. Zo voorkom je dat de voorkeur uitgaat naar een minder ervaren professional met certificaat.’ Door het inkoopvoordeel van een grote organisatie kan Headfirst de trainingen aan bieden tegen een gereduceerd tarief.

De academie presenteert een mix van klassikale en online trainingen en opleidingen om hard en soft skills te verbeteren. Dit in samenwerking met partners als GoodSense, Satisvact, Life is a pitch en professor Arjan van den Born. Het opleidingenpakket, inclusief certificering, bestaat uit Prince2 Foundation, Prince2 Practitioner, IPMA D, IPMA C, P3O Foundation, P3O Practitioner, ITIL Foundation, ASL2, BISL en TMap.

Profileren

Wat betreft de soft skills ligt de focus op het profileren. In samenwerking met Life is a pitch zijn hiervoor twee trainingen ontwikkeld. Bij de training ‘Personal branding’ krijgen deelnemers inzicht in hun onderscheidende vermogen en hoe dit vertaald kan worden in een pitch, cv en motivatie. In de training ‘De perfecte intake’ krijgen deelnemers de do’s en dont’s van een intake mee onder meer via rollenspellen.

De academie biedt ook online scans en ontwikkelplannen. Door een persoonlijke scan te doen kan de professional zijn eigen sterktes en zwaktes leren kennen om vervolgens via e-learning te werken aan een eigen ontwikkelingsplan. Dit plan kan zaken omvatten als soft skills, management, ict & social media en cursussen, bijvoorbeeld Financieel management, Persoonlijkheid en leiderschap of Innovatie en creativiteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4805797). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.