Managed hosting door True

‘Kabinet brengt ZZP’er in financiële problemen’

 

De zelfstandigenvakbond FNV Zelfstandigen is ongerust over het voornemen van het kabinet om te snijden in fiscale regelingen voor zelfstandig ondernemers. Het kabinet wil voorkomen dat werkgevers hun werknemers ontslaan om ze vervolgens als zelfstandig ondernemer terug in dienst te nemen. Daarom wordt nu bezuinigt op fiscale voordelen voor zelfstandigen.

Als de belastinghervorming wordt doorgezet zal volgens FNV Zelfstandigen een grote groep zelfstandig ondernemers met een jaarinkomen van rond de twintigduizend euro de voorgestelde lastenverzwaring van tweehonderd en later driehonderd euro per maand niet kunnen opbrengen.

Het verbaast de zzp-vakbond dat het kabinet de zelfstandigenaftrek voor zzp’ers inperkt om opdrachtgevers te straffen voor het opzetten van schijnconstructies. ‘Deze belastinghervorming zal ervoor zorgen dat een grote groep zelfstandig ondernemers met een lage omzet het financieel niet overleeft’, aldus adviseur Beleid Josien van Breda-Hoekstra van FNV Zelfstandigen.

FNV Zelfstandigen zet zich in voor zelfstandig ondernemers zonder personeel die behoefte hebben aan advies, een breed netwerk en collectieve voorzieningen. De zzp-vakbond is een zelfstandige vereniging zonder winstoogmerk met ruim vijftienduizend leden en richt zich op de sectoren bouw, diensten, groen, handel, ict, industrie, vervoer en zorg.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4795880). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.