Managed hosting door True

ICT Automatisering wil Brandfort overnemen

 

Handen schudden

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering uit Barendrecht wil Brandfort overnemen. Deze ingenieurs- en softwareontwikkelingsgroep uit Eindhoven is actief onder drie labels: A.C.E. Ingenieurs en Adviesbureau, Werktuigbouw en Electrotechniek, Brace en BDF-talent. De overeenkomst kan pas worden afgerond na een geslaagd boekenonderzoek, steun van de aandeelhouders van ICT Automatisering en het uitblijven van een hoger bod. De transactie zal naar verwachting eind 2013 worden afgerond. Ict-detacheerder DPA gaf eerder te kennen met ICT Automatisering te willen fuseren. Die gesprekken worden stopgezet.

Brandfort is een middelgroot ingenieursbureau met 250 medewerkers en een omzet van 17,4 miljoen euro met een marge van circa 7 procent. De onderneming is actief onder drie labels: A.C.E., Brace en BDF-talent en bedient onder meer klanten als DAF, Philips, ASML, IHC en Delphi. De activiteiten van Brandfort zijn gericht op Nederland, België en Luxemburg. Dit jaar verwacht Brandfort een omzet van 19,8 miljoen euro met een marge van ongeveer 9 procent. Brandfort is een vennootschap met Jan Brand als uiteindelijke eigenaar.

Nieuwe overnames

De transactie zal leiden tot een software- en ingenieursbedrijf met een gezamenlijke omzet van ruim honderd miljoen euro en ruim duizend medewerkers. Met Brandfort erbij biedt ICT Automatisering technologische vaardigheden op project-, advies- en detacheringsbasis en combineert het mechanische, mechatronische en it-expertise. De overname biedt zowel ICT Automatisering als Brandfort toegang tot nieuwe klanten.

Mocht de overname definitief zijn dan volgen meer acquisities, laat ICT Automatisering weten. Het bedrijf richt zich daarbij op ingenieursbedrijven die mechanische en mechatronische expertise in huis hebben en actief zijn in niche markten. Doelstelling is om in 2015 een brutowinstmarge van 10 procent te behalen en in 2018 een omzet tussen de tweehonderd en 250 miljoen euro.   

DPA

Afgelopen juni maakte ICT Automatisering bekend een ongevraagd fusievoorstel van de Amsterdamse ict-detacheerder DPA te hebben ontvangen, waarmee het in april verkennende gesprekken had gevoerd. ICT Automatisering staat na nader onderzoek op het standpunt dat een samengaan met DPA onvoldoende bijdraagt aan het uitvoeren van de strategie die het bedrijf voor ogen heeft. De fusiegesprekken met DPA zijn dan ook beëindigd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4790656). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.