Managed hosting door True

KPN IT Solutions ziet omzet fors dalen

 

Ict-dienstverlener KPN IT Solutions heeft de omzet in het tweede kwartaal 2013 zien dalen met 9,4 procent tot 164 miljoen euro. In het tweede kwartaal 2012 kwam de omzet uit op uit 231 miljoen euro. Het verdienvermogen (Ebitda) van het bedrijfsonderdeel viel terug met 18 procent.

Het management van KPN wijt de omzetduikeling in de eerste helft van 2013 aan de aanhoudende druk op de tarieven voor ict-diensten. Oorzaak daarvan is de structurele overcapaciteit in de markt door het uitstel van investeringen bij klanten.

Het verdienvermogen (Ebitda) van het bedrijf viel vooral terug doordat bij het vernieuwen van contracten lagere tarieven worden afgesproken. Het gemiddelde verdienvermogen van KPN IT Solutions daalde met bijna een procentpunt van 9,4 naar 8,5 procent.

Een deel van de daling van het verdienvermogen werd goedgemaakt door lagere personeelskosten als gevolg van het besparingsprogramma dat KPN uitvoert. Er verdwenen in het tweede kwartaal van 2013 negenhonderd fte bij het bedrijf, waarvan het merendeel in de business unit Zakelijk, waar IT Solutions onderdeel van is. KPN kondigde in 2011 een besparingsprogramma aan waarbij 4500 tot vijfduizend banen worden geschrapt. Eind 2013 moet dat zijn afgerond.

E-Plus

Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers liet KPN ook weten overeenstemming te hebben bereikt over de verkoop van de Duitse dochteronderneming E-Plus voor een bedrag van vijf miljard euro aan Telefónica Deutschland. KPN krijgt bovendien een aandeel van 17,6 procent in dit bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4779622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.