Managed hosting door True

The Next View snijdt in wagenpark

 

Tesla Model S

Tesla Model S

SAP-dienstverlener The Next View in Den Bosch gaat de winstgevendheid verbeteren door kritisch naar zijn kosten te kijken. Geschrapt gaat worden in de keuze aan leaseauto’s en de eigen automatisering. ‘Wij zijn al erg lean and mean’, zegt managing partner Huub Waterval. ‘Andere grote kostenposten hebben wij niet.’

Aanleiding voor de bezuinigingsoperatie is de tegenvallende markt. Het herstel uit het derde en vierde kwartaal in 2012 heeft zich dit jaar niet doorgezet, zegt Waterval. Toch zag het bedrijf de omzet in de eerste zes maanden van 2013 met 8 procent groeien tot 1,6 miljoen euro. Het verdienvermogen van het bedrijf (Ebit) kwam uit op 3 procent.

Om dat laatste cijfer omhoog te krijgen, kijkt de ict-dienstverlener kritisch naar het wagenpark. Vanaf nu kunnen medewerkers kiezen uit een beperkt ‘mandje’ van auto’s dat in samenspraak met de leasemaatschappij voor hun functieniveau is samengesteld. ‘Nu is het vrijheid, blijheid. Medewerkers kiezen vooral op bijtelling. Daardoor zitten wij nu met 14- en 20-procentsauto’s die erg duur zijn in het brandstofgebruik', zegt Waterval. Het bedrijf telt 32 medewerkers.

Ook naar de automatiseringskosten wordt kritisch gekeken. ‘Wij nemen onze ict af bij onze partners, van wie wij ook de producten verkopen. De afgelopen jaren hebben wij daarin veel geïnvesteerd. Wij gebruiken al clouddiensten voor onze officetoepassingen, administratie, personeelszaken, marketing en verkoop. We gaan nu kritischer kijken naar welke onderdelen waarde toevoegen. Door het 'pay as you go model' van de cloudtoepassingen, kunnen we dit eenvoudig schalen.’ Welke platformen gereduceerd worden wil Waterval nog niet zeggen. ‘Ik wil eerst onze partners inlichten.’

Nieuwe focus

Ook de activiteiten van het bedrijf worden bijgesteld. In de detachering, een belangrijke activiteit van The Next View, staan de vraag en de tarieven sterk onder druk. ‘Daarom verleggen wij onze aandacht naar slimme cloud- en mobiele toepassingen’, aldus Waterval.

The Next View heeft sinds de oprichting in 2009 elk jaar zijn doelstellingen gerealiseerd. Het is voor het eerst dat het bedrijf nu zijn groeiplannen moet bijstellen en moet bezuinigen. Voor het hele jaar verwacht Waterval dat de groei van de omzet uitkomt op 8 procent, bij een verdienvermogen van eveneens 8 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4775901). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.