Managed hosting door True

Vermeer volgt Nijman op als CIO Rotterdam

 

Mark Vermeer is per 1 augustus 2013 de chief information officer (cio) van de gemeente Rotterdam. Hij volgt daarmee Hans Nijman op, die eerder dit jaar binnen dezelfde gemeente directeur Toezicht & Handhaving Stadsbeheer is geworden. Met de benoeming van Mark Vermeer tot cio heeft het college van B en W dinsdag 9 juli ingestemd.

Tot nu toe werkte Mark Vermeer als afdelingshoofd Informatiemanagement en waarnemend cio bij de gemeente. Mede hierdoor brengt hij de nodige kennis en ervaring met zich mee die nodig zijn bij het oplossen van de complexe informatievraagstukken waar de gemeente Rotterdam zich voor geplaatst ziet. Zijn benoeming draagt bij aan de continuïteit van de sturing op de ict-functie van de gemeente Rotterdam, die met het instellen van de cio in 2009 in gang is gezet.

Deze post was nodig nadat bleek dat de gemeente geen grip had op zijn ict. Prince2 was ingevoerd als standaardmethodiek voor het beheren van ict-projecten, maar bijna niemand van het ambtelijk apparaat hield zich aan deze standaard. Het imago van ict speelde daarbij parten, het college vond ict niet sexy. Uiteindelijk werd Hans Nijman als eerste Rotterdamse cio aangesteld. Zijn belangrijkste taak werd de controle en aansturing op ict terug te krijgen.

Mark Vermeer studeerde Bestuurlijke Informatica aan de Erasmus Universiteit, promoveerde aan de Universiteit Twente op de interoperabiliteit van bestaande databases en werkt sinds 2000 bij de gemeente Rotterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4774971). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij Gemeente Rotterdam

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.