Managed hosting door True

Loon topvrouw zet kwaad bloed bij Wolters Kluwer

 

De beloning van Wolters Kluwer-topvrouw Nancy McKinstry liep in 2012 op tot 5,6 miljoen euro, een ruime verdubbeling. De vakbonden kregen echter onlangs te horen dat het sociaal plan van Wolters Kluwer in Nederland te duur zou zijn en moet worden versoberd. Dat de beloning van McKinstry blijft stijgen, terwijl er steeds medewerkers worden ontslagen, zet kwaad bloed onder de achthonderd medewerkers van de hoofdkantoren van het informatieconcern in Alphen aan de Rijn en Deventer. Dat schrijft De Volkskrant.

Uit onderzoek van de Volkskrant naar topinkomens blijkt dat de beloning van topvrouw McKinstry vorig jaar ruim verdubbelde. Dat kwam voor een belangrijk deel door de gestegen waarde van haar aandelenpakket. McKinstry behoort tot de toplaag van bestuurders in Nederland die roepen om matiging, maar zich niet geroepen voelen om zelf een signaal af te geven.

Zo kregen de vakbonden afgelopen vrijdag van Wolters Kluwer Nederland te horen dat het lopende sociaal plan voor ontslagen werknemers te duur zou zijn. FNV Kiem-bestuurder Anne Jan de Graaf noemt in De Volkskrant dat 'van de gekke'. Volgens De Graaf gaat het niet gebeuren dat werknemers bij een reorganisatie minder geld meekrijgen, terwijl de beloning van de bestuursvoorzitter steeds verder stijgt.

Het overleg tussen Wolters Kluwer Nederland en de vakbonden gaat in september verder. Zolang er geen akkoord is, blijft het huidige sociaal plan van kracht. Wolters Kluwer heeft aan De Volkskrant overigens laten weten zich niet te herkennen in het beeld van onrust op de werkvloer.

Transformatie

Wolters Kluwer heeft de laatste jaren middels investeringen en overnames een transformatie ondergaan van uitgeefhuis naar informatieconcern en leverancier van administratieve en taakondersteunende software voor accountants, medisch specialisten en juristen. Die omwenteling gaat ten koste van onder andere de traditionele vakbladen, waar fors wordt gesneden, ondanks dat er gewoon winst wordt gemaakt, zoals vorig jaar bij het blad Binnenlands Bestuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4769070). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.