Managed hosting door True

Studieverenigingen pakken ICT-recruitment aan

 

sollicitatie

Zestien informatica-gerelateerde studieverenigingen komen met een nieuwe aanpak van ict-recruitment. Ze organiseren samen met evenementenbureau Conjugo Events voor 11 oktober 2013 het IT Talent Debate, een nieuw initiatief om technische ict-studenten op interactieve wijze samen te brengen met bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel. De studieverenigingen vertegenwoordigen samen ruim vijfduizend ict-studenten vanuit het gehele land.

Het IT Talent Debate is bedoeld om studenten en technisch personeel uit de ict-branche het gesprek aan te laten gaan over ontwikkelingen in de branche, bedrijfscultuur en persoonlijke ontwikkeling. Het evenement vindt op 11 oktober voor het eerst plaatsvinden te Amsterdam. Driehonderd derde- en vierdejaars studenten van verschillende informaticaopleidingen zullen daar een inhoudelijk debat voeren en diverse workshops bijwonen.

Een andere manier

Volgens een aantal bedrijven, die zich al hebben aangemeld om met elkaar het debat aan te gaan, speelt het initiatief in op de toenemende vraag naar vernieuwende carrière-evenementen. Zij ervaren het als steeds moeilijker om de juiste mensen aan te trekken. ‘Met dit initiatief kunnen we studenten eindelijk op een andere manier kennis laten maken met het werkveld’, zegt Remco Snijders, voorzitter van de Utrechtse studievereniging Sticky.

Ict-studenten die een recruitmentevenement bezoeken hebben als grootste irritatiepunt de wervende verhalen van recruiters voor bijna afgestudeerden. Alex Scherphof van de Rotterdamse studievereniging Satis beaamt dit. ‘Wanneer je op een dergelijk evenement een inhoudelijke vraag stelt staan recruiters vaak met hun mond vol tanden. Veel ict-studenten zijn de manier waarop ze benaderd worden door recruiters meer dan beu.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4768952). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.