Managed hosting door True

Fusieplan DPA verbaast ICT Automatisering

 

De beursgenoteerde ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendracht voelt zich overvallen door de fusieplannen van de eveneens beursgenoteerde ict-detacheerder DPA in Amsterdam. Dit laten de raden van bestuur en commissarissen in een persverklaring weten. ICT Automatisering ziet geen enkele aanleiding voor een fusie.

ICT Automatisering meldt dat er in april verkennende gesprekken met DPA zijn gevoerd. Maar het bedrijf stelt zich op het standpunt dat de activiteiten en strategie van beide bedrijven te veel verschillen om een fusie te rechtvaardigen.

Bovendien ontbreken volgens ICT Automatisering gemeenschappelijke gezichtspunten en betekent de door DPA voorgestelde omruilverhouding een onderwaardering van het aandeel van de onderneming. Het bedrijf ziet daardoor geen meerwaarde in een fusie voor zijn aandeelhouders.

Hoewel het management zich door het fusieplan overvallen voelt, wil het de voorstellen van DPA wel aan een zorgvuldig onderzoek onderwerpen. De bestuurders zeggen ‘kennis genomen’ te hebben van het belang van 20,4 procent in het aandelenkapitaal van ICT Automatisering.

Zelfstandige groei

De focus van ICT Automatisering ligt volgens de onderneming op zelfstandige groei op basis van toegevoegde waarde, specialistische kennis en innovatieve producten. Die strategie levert volgens de onderneming aandeelhouders de meeste waarde op.

Fusieplan

De beursgenoteerde detacheerder DPA maakte op 17 juni 2013 bekend met ict-dienstverlener ICT Automatisering te willen fuseren. Door een samengaan van beide ondernemingen zou een gespecialiseerde dienstverlener ontstaan met een omzet van 143 miljoen euro en zo’n 1500 medewerkers. Het plan voor de fusie komt uit de koker van DPA, ICT Automatisering heeft de onderneming laten weten het fusieplan eerst nader te willen onderzoeken. Vooruitlopend op de fusieplannen heeft DPA een belang verworven van 20,4 procent in ICT Automatisering. Het pakket werd overgenomen van grootaandeelhouders in ICT Automatisering Project Holland Deelnemingen en Optiverder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4753441). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.