Managed hosting door True

DPA werkt aan fusie met ICT Automatisering

 

De beursgenoteerde detacheerder DPA in Amsterdam overlegt met ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht over een fusie. Door een samengaan van beide ondernemingen zou een gespecialiseerde dienstverlener ontstaan met een omzet van 143 miljoen euro en zo’n 1500 medewerkers. DPA heeft inmiddels een belang van 20,4 procent in ICT Automatisering.

Het plan voor de fusie komt uit de koker van DPA, ICT Automatisering heeft de onderneming laten weten het fusieplan eerst nader te willen onderzoeken. Vooruitlopend op de fusieplannen heeft DPA een belang verworven van 20,4 procent in ICT Automatisering. Het pakket werd overgenomen van grootaandeelhouders in ICT Automatisering Project Holland Deelnemingen en Optiverder. Vanaf een belang van 30 procent is DPA wettelijk verplicht een bod uit te brengen op de resterende uitstaande aandelen.

Aandelenruil

Het plan voor het versmelten van beide ondernemingen bestaat uit een zogeheten juridische fusie, waarbij aandeelhouders van ICT Automatisering voor elke vier aandelen dertien aandelen in DPA ontvangen. Op basis van de slotkoersen van 14 juni 2013 vertegenwoordigt die ruilverhouding een premie van zo’n 29 procent op de koers van ICT Automatisering.

Een fusie tussen de twee bedrijven biedt volgens DPA aanzienlijke voordelen door de schaalgrootte en synergiën die behaald kunnen worden. ‘Bovendien wordt ingespeeld op de markttrend dat klanten in toenemende mate willen samenwerken met een beperkt aantal leveranciers, die een multidisciplinaire dienstverlening kunnen aanbieden. Werknemers wordt betere kansen geboden voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen een grotere organisatie’, stelt DPA in een persbericht.

Afzijdig

Een in het oog springend detail is dat investeerder Project Holland Fonds aandeelhouder is in beide ondernemingen. In het persbericht meldt DPA dat de investeringsmaatschappij zich om die reden ‘afzijdig’ wenst te houden. Met de investeerder is afgesproken dat, als de fusie slaagt, zijn pakket alsnog zal worden omgezet in aandelen DPA tegen dezelfde ruilverhouding als de overige aandeelhouders hebben ontvangen, opdat gelijke behandeling gewaarborgd is.

DPA is een breed georiënteerde detacheerder. Zo levert het bedrijf onder andere juridische en marketingprofessionals, maar ook tijdelijke medewerkers voor de bank- en verzekeringssector, energiebranche, het onderwijs en de techniek. Het bedrijf kent ook een onderdeel DPA IT Infrastructure Solutions.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4753345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.