Managed hosting door True

Leden De Unie wijzen CAO-eindbod Raet af

 

De leden van vakbond De Unie hebben het eindbod van hr-softwareleverancier Raet unaniem afgewezen. De uitkomst is niet heel verrassend, De Unie had zijn leden eerder al een negatief stemadvies gegeven. De vakbond wil nu dat Raet zijn eindbod intrekt en opnieuw de cao-onderhandelingen aangaat.

‘Dit is wel een heel duidelijk signaal van de leden’, meent belangenbehartiger Huug Brinkers van De Unie. ‘Een signaal dat door Raet niet genegeerd kan en behoort te worden. Er is veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid een toelichting bij de stem te geven. Ik zal geen letterlijke citaten geven, maar uit de reacties blijkt dat de teleurstelling en het onbegrip bij veel leden groot is.’

De Unie heeft daarom Raet met klem verzocht om het eerdere eindbod in te trekken en de cao-besprekingen op korte termijn te hervatten. Brinkers: ‘Het heeft immers nog steeds onze voorkeur om via de dialoog snel tot een passende cao-afspraak te komen.’ Raet heeft nog niet gereageerd op dit verzoek.

Loonsverhoging

Raet en de vakbonden liggen al enige tijd met elkaar overhoop over een nieuwe cao voor 2013. Raet gebruikte eerder het Capgemini-argument om tot een soberder cao te komen. De vakbonden verwierpen dit voorstel, Raet kwam het personeel iets tegemoet, maar bleef wel dwarsliggen. Als eindbod bood Raet een half procent loonsverhoging, maar de bonden gingen hiermee niet akkoordToch legden de vakbonden dit voorstel aan hun leden voor, dat door De Unie-leden is verworpen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4750815). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.