Managed hosting door True

KPN-medewerker krijgt 1,4 procent meer loon

 

Ict-leverancier KPN en de vakbonden zijn een principeakkoord overeengekomen voor een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor een klein jaar. Hierin is per 1 juni 2013 een loonsverhoging van 1,4 procent opgenomen. Het principeakkoord geldt voor medewerkers van KPN en KPN Contact. KPN IT Solutions valt niet onder deze afspraken. De KPN-cao loopt van 1 juni 2013 tot 1 april 2014. Daarnaast hebben de partijen een sociaal plan afgesproken voor 2014 en 2015.

Het nieuwe Sociaal Plan 2014-2015 geldt voor alle KPN-medewerkers met een vast dienstverband die tijdens de looptijd ervan boventallig worden verklaard. Het nieuwe sociaal plan gaat in op 1 november 2013 en loopt tot 1 januari 2016.

Het principeakkoord wordt voorgelegd aan de leden van de vakbonden. Als de leden akkoord gaan, is het streven de KPN-cao 2013-2014 voor 1 juli 2013 bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan te melden.

KPN IT Solutions

KPN IT Solutions, het vroegere KPN Corporate Market en Getronics, en de vakbonden bereikten in maart 2013 ook al een principeakkoord over een nieuwe eenjarige cao. Daarbij is overeengekomen dat het personeel er dit jaar gemiddeld 1,6 procent loon bij krijgt. De vakbonden toonden zich toen redelijk tevreden over het behaalde onderhandelingsresultaat. Ze zijn vooral blij dat KPN ondanks de moeilijk tijd wat over heeft voor het personeel, terwijl bij een aantal andere grote ict-dienstverleners nullijnen of zelfs loonoffers op de agenda staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4740026). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.