Ict-detacheerder Corso staat, na de verkoop aan het beursgenoteerde Aamigoo in 2011, sinds kort weer op eigen benen. Directeur en aandeelhouder Jan van Soest , die na de verkoop een financieel belang heeft behouden in de onderneming, kocht het bedrijf terug. Reden voor de terugkoop zijn verschillen van inzicht.
Vanaf de oprichting van Corso in 1991 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere en sterkere ict-detacheerders van Nederland. De hoop en verwachting was dat deze ontwikkeling zich onder de nieuwe eigenaar zou voortzetten. Door verschillen van inzicht op belangrijke punten pakte dit in de praktijk echter anders uit. Deze situatie heeft geleid tot het besluit Corso terug te kopen en het bedrijf terug te brengen naar hoe het was voor de overname.
Liquiditeit onder druk
Corso ziet zich echter geconfronteerd met zaken die een snelle voortgang in de weg staan, want er is sprake van een grote achterstand in de administratieve verwerking. Dit heeft gevolgen voor de facturering en de factoring, waardoor de liquiditeit onder druk is komen te staan. Corso werkt hard om de administratieve achterstand zo spoedig mogelijk weg te werken. Het bedrijf belooft plechtig dat iedereen betaald zal worden.
Op dit moment werken er veertig mensen bij Corso en is er een volledig nieuwe directie aangesteld. Deze bestaat uit algemeen directeuren Fred de Kruijf en Jan van Soest en financieel manager Dennis Tamse. Corso is sinds 1991 gespecialiseerd in het bemiddelen van zzp’ers, tijdelijk personeel en specialisten in dienst van derden. Op het gebied van ict, maar ook steeds meer op andere vakgebieden.
Lees ook