Managed hosting door True

Rabobank zoekt 100 extra ICT’ers in Nederland

 

Rabobank

Rabobank zoekt voor zijn international divisie in Nederland honderd nieuwe ict’ers. Dit aantal komt bovenop de 230 nieuwe ict’ers die de Nederland-divisie van Rabobank minimaal zoekt in 2013. De honderd Nederlandse ict’ers die Rabobank Internationaal zoekt, komen vooral te werken op de afdelingen IT Infrastructure en IT Systems & Development.

Rabobank heeft in 2011 besloten om minder externe ict’ers te gaan inhuren om zodoende meer interne ict-kennis op te bouwen en kosten te besparen. Waar in 2011 de verhouding tussen intern en extern nog 50/50 was, lag dit percentage in 2012 op 60/40. In 2013 voert Rabobank het percentage interne ict-medewerkers verder op naar 70 procent.

Eerder werd al bekend dat Rabobank Nederland daarom minimaal 230 nieuwe ict-medewerkers zoekt. Chief information officer René Steenvoorden heeft aan Computable laten weten dat ook de internationale divisie nieuwe ict’ers zoekt. In Nederland gaat het hierbij om ongeveer honderd mensen in uiteenlopen ict-functies.

Interview

René Steenvoorden

René Steenvoorden

In een interview met Computable legt René Steenvoorden uit waarom Rabobank steeds meer interne ict’ers wil hebben. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het opbouwen en het behoud van ict-kennis, kostenbesparingen en de verschuiving van traditionele naar virtuele bank. Lees daarom ook ‘Rabobank krimpt in, maar ICT-afdeling groeit’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4729653). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.