Managed hosting door True

Vakbonden en Raet komen niet tot CAO-akkoord

 

De cao-besprekingen met softwareleverancier Raet hebben op 9 april 2013 niet tot een akkoord geleid. Raet was wel bereid het eerdere loonbod van 0,35 procent te verhogen tot een half procent, maar dat is voor de vakbonden niet voldoende om tot definitieve afspraken te komen. De vakbonden krijgen binnenkort inzicht in de financiële huishouding van Raet en op 14 mei gaan beide kampen dan verder met onderhandelen.

Raet wilde in eerste instantie niet overgaan tot loonsverhoging maar ging uiteindelijk overstag en bood ‘op norm functionerende medewerkers’ een salarisverhoging van 0,35 procent. Dit vonden de vakbonden niet voldoende, maar ook de nu geboden halve procent is voor de belangenbehartigers veel te laag. De vakbonden hebben daarom verzocht om meer inzicht te geven in de exacte cijfers van Raet. Dit om beter met elkaar te kunnen discussiëren over wat wel en niet mogelijk is en om de keuzes die Raet op dit moment maakt te kunnen beoordelen.

Afspraken

De vakbonden hebben met Raet afgesproken dat de onderhandelingen worden opgeschort tot 14 mei. Pas dan wordt het overleg hervat. Op donderdag 25 april krijgen de vakbonden de gelegenheid om als toehoorder bij een overleg van de financiële commissie van de ondernemingsraad (or) en Raet aanwezig te zijn. De informatie die ze dan krijgen moeten als vertrouwelijk behandeld worden. Op deze manier willen de vakbonden een ultieme poging doen een impasse in het cao-overleg te voorkomen.

‘Vakbond De Unie is van mening, nu gebleken is dat het bereiken van een cao-akkoord moeilijker lijkt dan ooit, dat het goed is dat de or meer bij het overleg betrokken wordt’, zegt bestuurder Huug Brinkers. ‘De brief die de or onlangs aan de bestuurder heeft gestuurd beschouwen wij als een steun in de rug en benadrukt nogmaals de goede samenwerking van de afgelopen jaren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4705514). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.