Managed hosting door True

New Horizons brengt eigenaar in problemen

 

De wankelende ict-opleider New Horizons dreigt ook moedermaatschappij IT Holding mee te sleuren in zijn val. IT Holding is het commerciële dochterbedrijf van de Landstede Groep in Zwolle. ‘Wij kunnen de gevolgen van een eventueel faillissement van New Horizons nog niet overzien. We maken ons zorgen’, zegt directeur communicatie Henri van Werven van Landstede.

Moedermaatschappij IT Holding staat garant voor de schulden van dochteronderneming New Horizons. De rekening van een faillissement van de ict-opleider komt daardoor bij IT Holding terecht. Dat zou ook gevolgen kunnen hebben voor de andere dochters van IT Holding, zoals aanbieder van maatwerkopleidingen Aegolius. ‘Dat zou enorm jammer zijn. Aegolius draaide het afgelopen jaar uitstekend, in tegenstelling tot branchegenoten’, zegt Van Werven.

Geld om de verliezen van New Horizons bij te passen is er niet, stelt Van Werven. ‘Wat wij beschikbaar hadden, hebben wij in het bedrijf geïnvesteerd. Het geld is op. Wij zijn dan ook op zoek naar nieuwe investeerders om de doorstart van New Horizons mogelijk te maken.’

De droom van Landstede Groep was de commerciële ict-opleider fysiek zo dicht mogelijk bij het publieke opleidingenbedrijf onder te brengen. In Zwolle is dat gelukt, waardoor ROC-studenten en cursisten van New Horizons les krijgen onder hetzelfde dak van het gebouw in het stadion van de lokale voetbalclub PEC Zwolle.

Certificaten

‘Bij New Horizons konden onze studenten de allernieuwste certificaten halen voor de producten van Microsoft, Cisco en Citrix. Dat was een belangrijke aanvulling op het lesprogramma. Daarvoor zullen wij nu een alternatief moeten zoeken’, zegt Van Werven.

In een persbericht laat Landstede weten het voorlopige stopzetten van de activiteiten van New Horizons te betreuren. ‘Landstede hoopt dat voor de cursisten, klanten en medewerkers van New Horizons een bevredigende oplossing wordt gevonden voor deze ict-opleider.’

Acute geldnood

Ict-opleider New Horizons maakte op 9 april 2013 bekend zijn activiteiten per direct te staken. Aanleiding is acute geldnood. Interim-manager Ron Goedhart is door eigenaar IT Holding als zaakwaarnemer bij New Horizons aangesteld. De twee directeuren van New Horizons zitten respectievelijk sinds januari 2013 en juni 2012 ziek thuis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4704741). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.