Managed hosting door True

Students in Motion 2013

HvA-studenten bedenken apps voor Amsterdam

 

I amsterdam

Achttienhonderd eerstejaarsstudenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gaan binnen het project Students in Motion samenwerken in tweehonderd multidisciplinaire studententeams. Elk team gaat van 4 tot en met 8 februari ‘de straat op’ en maakt in één week tijd een concept, een functioneel ontwerp en een launchplan voor een app voor de stad Amsterdam. De HvA-studenten volgen de opleiding Media, Creatie en Informatie.

De studententeams produceren ook samen de whatsup@night-app ‘de n8w8’. Dit is een virtuele opvolger van Rembrandts Nachtwacht van werkers die ’s nachts voor de stad zorgen. De derde editie van Students in Motion komt tot stand in samenwerking met Waag Society. Dit is een stichting die op het gebied van digitale media onderzoek uitvoert.

Apps voor Amsterdam

De studenten krijgen de opdracht een concept te bedenken voor een app waar Amsterdam, Amsterdammers, bedrijven of toeristen iets aan hebben. Die app kan van alles zijn: een app voor de nieuwste restaurants in Amsterdam, een nieuwsapp voor bewoners in een zorgcentrum van Amsterdam, een app voor toeristen in Amsterdam, et cetera. De studenten maken daarvoor gebruik van ‘open sources’.

Studenten kunnen kiezen uit twintig ‘challenges’ die de organisatie ‘appsforamsterdam’ heeft aangereikt, ze kunnen echter ook ‘vrije’ opdrachten uitdenken en produceren. De studenten volgen aanvullende hoorcolleges om hun opdracht goed uit te kunnen voeren. Zij leren zo de verschillende opleidingen, de creatieve industrie en de stad Amsterdam beter kennen. Daarnaast leren ze te functioneren in een multidisciplinair team.

Pitchen voor jury

De teams leveren na één week een concept op voor een app, een functioneel ontwerp en maken een filmpje van het proces of een visualisatie van de app. Op de laatste dag pitchen zij hun idee voor een jury. De jury benoemt uit de tweehonderd pitches het beste idee voor de stad Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4641182). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.