Managed hosting door True

Logica schrapt in Nederland 300 banen

 

Ontslag

Bij automatiseerder Logica verdwijnen driehonderd banen. De nieuwe eigenaar, het Canadese CGI, wil de organisatie stroomlijnen. Welke banen worden weggesneden en op welke termijn is nog niet bekend. Wel is bekend dat het om een mix van declarabele en non-declarabele functies gaat. Bij Logica is net een reorganisatie afgerond waarbij zestig ondersteunende functies zijn geschrapt. Er werken momenteel 4400 mensen bij Logica in Nederland.

Logica maakte een voormelding van de nieuwe reorganisatieronde tijdens een recent gesprek met de vakbonden over de net afgeronde reorganisatie. Volgens een woordvoerster betekent dit dat deze nieuwe ronde eerst nog door het adviestraject met de sociale partners moet, voordat die daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Volgens vakbond De Unie heeft deze reorganisatie, waarbij zo'n driehonderd banen verdwijnen, te maken met de integratie van Logica in de organisatie van het Canadese CGI. Dit ict-concern zal de coördinatie van een aantal kerntaken die nu nog bij Logica ligt, centraal willen aansturen. Daarnaast wil de nieuwe eigenaar dat de Nederlandse organisatie van Logica goedkoper gaat opereren.

CGI maakte eind mei bekend Logica te willen overnemen. De overname werd afgelopen augustus definitief. Ron de Mos (ex-KPN), die sinds 1 november 2012 de nieuwe baas van de Nederlandse activiteiten van ict-dienstverlener is, zal de reorganisatie gaan leiden.

Bij de ict-dienstverlener verdwenen in het voorjaar ook al vierhonderd tot vijfhonderd banen in de Benelux-organisatie na tegenvallende resultaten. Logica is niet de enige grote automatiseerder die het lastig heeft op de ict-dienstenmarkt. Ook concurrenten als IBM, HP, Capgemini, Ordina en KPN Corporate Market voeren regelmatig reorganisatierondes door.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4589750). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.