Managed hosting door True

Gilde doet bod op technisch detacheerder TMC

 

Overname

Investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners uit Utrecht brengt een openbaar bod uit op de aandelen van het beursgenoteerde technisch detacheringshuis TMC uit Eindhoven. Gilde biedt 18,75 euro per aandeel; tegen die prijs bedraagt de totale waarde van TMC zo'n 69,2 miljoen euro. Bij TMC werken zo'n vijfhonderd man, onder wie een groep SAP-specialisten. Met de financiële steun van Gilde wil het advies- en detacheringsbureau groeien in Nederland en omringende landen, zowel organisch als via acquisities.

Het is de bedoeling de beursnotering van TMC zo spoedig mogelijk na de gestanddoening van het bod te beëindigen. Gilde financiert het bod met een combinatie van eigen en vreemd vermogen. De groep grootaandeelhouders van TMC, goed voor zo'n 81 procent van het aandelenkapitaal, is al akkoord met de voorgenomen overname. Het merendeel van deze groep aandeelhouders heeft zich gecommitteerd om deel te nemen in het kapitaal van Gilde. TMC zal worden ondergebracht in het Gilde Buy Out Fund IV, dat een totaal vermogen heeft van 800 miljoen euro en waaraan een dertigtal investeringsfondsen mee doen.

Naar verwachting zal Gilde medio november zijn bod gestand kunnen doen. TMC, opgericht in 2000, zal zijn activiteiten onder dezelfde naam en met hetzelfde management als zelfstandige onderneming voortzetten. Met de steun van de nieuwe eigenaar verwacht TMC versneld te kunnen groeien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4575310). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.