Managed hosting door True

ICT-vacature is moeilijkst in te vullen

 

In de hr-dienstverlening, gezondheidssector en industrie ondervinden hr-professionals dit jaar problemen met de werving en selectie van nieuwe mensen. Er is met name een nijpend tekort aan ict'ers, technici en financieel specialisten. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'HR Trends 2012-2013', een onderzoek van salaris- en hr-dienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder elfhonderd Nederlandse hr-professionals.

Het is moeilijk te spreken van krapte op dé arbeidsmarkt. Daarvoor geven de verschillende branches een te gedifferentieerd beeld. Zo hebben met name organisaties in de hr-dienstverlening, gezondheidssector, industrie en ict-dienstverlening moeite om personeel te werven. In de ict-dienstverlening heeft in 2012 28 procent van de hr-professionals problemen met het invullen van vacatures. De verwachting is dat dit percentage in 2013 stijgt naar 43 procent. Als het gaat om functiegroepen, dan is er met name een tekort aan ict'ers (40 procent), de functiegroep 'financiële zaken' (37 procent) en technici (36 procent).

Ict-opleidingen niet populair

'Het denken en communiceren in termen van functiegroepen is op de hedendaagse arbeidsmarkt al even riskant', zegt Hans van der Spek, manager kenniscentrum hrm bij Berenschot. 'Medio september kwam ict-branchevereniging ICT~Office nog met het bericht dat er bij een aantal ondernemingen een overschot is aan lager geschoold personeel, maar dat voor hoogopgeleide functies de vacatures nu al moeilijk vervulbaar zijn. Ik verwacht een verdere toename van de spanning op deze arbeidsmarkt. Ict-opleidingen op hbo- en universitair niveau zijn niet populair en aan de andere kant zie je het belang van ict in alle sectoren toenemen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4568205). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.