Managed hosting door True

Nspyre start nieuwe onderneming FlexCells

 

Ict-dienstleverancier Nspyre start een nieuwe onderneming onder de naam Nspyre FlexCells. Nspyre FlexCells laat freelance it'ers collectief in cellen opereren. FlexCells start met de cellen Java en Microsoft. De komende twee jaar denkt de nieuwe onderneming zestig ondernemers aan zich te binden.

FlexCells werkt met clusters gericht op bepaalde technologieën, domeinen of vakmanschappen. Java en Microsoft zijn de eerste twee clsuters en er wordt nagedacht over cellen op het gebied van Android, JEE, C# en ASP.Net. Daarnaast zijn er ook cellen in te richten op het gebied van project- en interim management, test en integratie en infrastructuuroplossingen.  

FlexCells biedt volgens eigen zeggen freelance it'ers toegang tot kennisactiviteiten, meer keuzevrijheid en continuïteit in opdrachten. Daarnaast pretendeert de nieuwe onderneming dat het collectief de administratieve lasten verminderd, dat er een overbruggingsfinanciering tussen opdrachten in wordt geregeld en dat freelancers meedelen in de omzet als zij nieuwe opdrachten of deelenemers aandragen.

Knelpunten

Nspyre realiseert zich dat naast alle positieve aspecten van het zzp-schap er ook verschillende knelpunten kleven aan zelfstandig opereren. Het bedrijf noemt onder andere de ruimte voor acquisitie, het gemis aan collegiale contacten, administratieve lasten en debiteurenrisico. Ook opdrachtgevers ondervinden problemen met betrekking tot zelfstandigen. Zijnoemen de vindbaarheid van geschikte freelancers, het afdekken van fiscaal/juridische risico's, continuïteit en kennisborging als knelpunten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4503285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.