Managed hosting door True

Cisco laat videovergaderen met Turkije

Meisjes gaan op ontdekkingstocht in ICT

 

Girlsday 2012

Girlsday bij Cisco

In totaal zevenduizend meisjes tussen de tien en vijftien jaar zijn tijdens Girlsday 2012 op bezoek gegaan bij 270 bedrijven die zich bezighouden met ict en techniek. Onder hen ok de ict-bedrijven Cisco, Capgemini en IBM. Girlsday vond op donderdag 26 april 2012 plaats tijdens ‘De Week van ICT’.

Girlsday is een initiatief van het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO om meisjes tussen tien en vijftien jaar enthousiast te maken voor bèta, techniek en ict. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, tijdens ‘De Week van ICT'.

Op de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer en het Bredero College Amsterdam werden zeventig meisjes met een videoboodschap uitgenodigd door Cisco om een kijkje achter de schermen te nemen bij het bedrijf. Op interactieve wijze werd het ontstaan van Cisco en het internet uitgelegd. Daarnaast kregen de meisjes de kans om vragen te stellen aan een aantal bij Cisco werkzame vrouwen. De vragen liepen uiteen van 'hoeveel verdient u?' tot 'is het mogelijk om flexibel te werken?'. Als afsluiter werd er via videovergaderingsystemen gediscussieerd met leeftijdsgenoten uit Turkije.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4502192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.