Managed hosting door True

Unit4 ziet omzet 3 procent groeien

 

Unit4

De beursgenoteerde softwareleverancier Unit4 in Sliedrecht heeft in de eerste drie maanden van 2012 de omzet met 3 procent zien groeien ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Toen boekte het bedrijf een groei van 23 procent, vooral door een grote opdracht van de Noorse overheid. De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 115,3 miljoen euro, tegen 112,1 miljoen euro een jaar eerder.

De groei van de omzet deed zich vooral voor in Noord-Amerika, Azië, Groot-Bittannië en Noorwegen. Dochteronderneming FinancialForce, waarin Unit4 een belang heeft van 83,3 procent, liet een goede groei zien wanneer wordt gekeken naar de toekomstige inkomsten die het bedrijf genereert. Als geheel zag Unit4 de inkomsten uit Saas-producten groeien, maar ook de traditionele licentieproducten deden het beter.

Het verdienvermogen van het bedrijf (ofwel Ebitda) daalde in het eerste kwartaal met 5 procent naar 18 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2011 lag dit bedrag nog op 18.9 miljoen euro. De daling hangt samen met reorganisatiekosten van twee miljoen euro, hoofdzakelijk in Spanje. Verder investeerde het bedrijf in de afdelingen sales en marketing, waarvan het later dit jaar de vruchten wil plukken.

Voorspelling

Unit4 voorziet voor heel 2012 een bescheiden groei van de omzet. De aandelen van Unit4 staan genoteerd aan de AEX in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4495454). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.