Managed hosting door True

De Week van ICT: Innovatie met de i van ICT

 

'De Week van ICT' gaat maandag 23 april 2012 van start met als thema 'Innovatie met de i van ICT'. 70 procent van alle innovaties in Nederland is ict-gerelateerd. Om die reden staat de week dit jaar in het teken van innovatie. De Week van ICT is het jaarlijkse, landelijke platform waarin de ict-sector zijn innoverende vermogen voor maatschappelijke en economische vraagstukken laat zien.

Door ICT~Office en diverse partners zijn tientallen uiteenlopende activiteiten georganiseerd die plaatsvinden tijdens deze week. Zo is er onder andere het Nationaal ICT~Debat, het Jaarcongres Software VOC, het SaaS~Cloud Netwerk, de Girlsday en het Young ICT Professionals Netwerk.

Programma

Maandag: Kick-off door Ben Verwaayen
Op maandag 23 april vindt om 9.00 uur op de website van De Week Van ICT de virtuele aftrap plaats door Ben Verwaayen, oud-ceo van onder andere KPN en BT en de huidige ceo van Alcatel-Lucent. Die dag organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de bijeenkomst Privacy: Europa in Beeld. Tijdens deze bijeenkomst wordt informationele privacy vanuit Europees oogpunt benaderd. Aanleiding is de nieuwe ‘Verordening Data Protectie' van de Europese Commissie.

Dinsdag: Nationaal ICT~Debat
Op dinsdag 24 april vindt onder meer het Nationaal ICT~Debat plaats. Het debat wordt geleid door Felix Rottenberg en kent een Lagerhuis-format: alle aanwezigen kunnen actief meedoen. Stellingen zijn ‘Het MKB maakt het verschil in innovatie', ‘Privacy is de rem op innovatie' en ‘Het Kronos-effect: zijn marktleiders bang voor innovatie?'. Deelnemers zijn onder meer Hans Biesheuvel (MKB Nederland), Sylvia Roelofs (ICT~Office), Luc Gimbrère (Betabit), Sophie in 't Veld (Europarlementariër D66), Simon Hania (TomTom), Harry van Dorenmalen (voorzitter ICT~Office), Jeanine van der Vlist (Alcatel-Lucent), Martijn Brand (Xerox), en een aantal jonge ondernemers. Tijdens dit debat wordt tevens de ICT~Marktmonitor gepresenteerd met de laatste inzichten in de markt- en trendcijfers over de Nederlandse ict-branche.

Woensdag: Jaarcongres Software VOC en SaaS~Cloud Netwerk
Op woensdag ontmoet HP-ceo Bart Hogendoorn studenten in Rotterdam. In een collegezaal vindt een interactief interview plaats waarbij de studenten de kans krijgen om vragen te stellen en zo meer te weten te komen over de carrière van een ceo. Daarnaast vindt het Jaarcongres van de Software VOC en het SaaS~Cloud Netwerk plaats. Het congres bestaat uit onder meer keynote talks, een debat en de presentatie van een onderzoek. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie geeft daarnaast een toelichting op de cloudparagraaf van de Digitale Implementatie Agenda.

Donderdag: Girlsday
De vierde dag staat onder andere in het teken van meiden en ict. ‘Girlsday' is een landelijk evenement, waarbij meiden tussen tien en vijftien jaar kennis maken met bèta, techniek en ict. IBM opent onder andere de deuren voor deze meiden. Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, en is bedoeld om te laten zien dat meisjes leuk en uitdagend werk kunnen vinden in onder andere de ict-sector. Ook is er de conferentie ‘ICT en Recht' waarbij er vier onderwerpen centraal staan, te weten ict en aanbesteding, ict-contracten, cyber security en internetrecht. Onder anderen aanwezig zijn Madeleine de Cock Buning (Commissariaat voor de Media en Universiteit Utrecht), Brenno de Winter (it-beveiligingsjournalist) en Hans Henseler (Fox-IT).

Vrijdag: Young ICT Professionals Netwerk
Op vrijdag 27 april lanceert ICT~Office het nieuwe netwerk ‘Young ICT Professionals'. In dit netwerk hebben de ‘high potentials' uit de ict-sector zich verenigd. Voormalig minister Willem Vermeend is gastspreker. Dit gebeurt in de CabFab in Den Haag. Daar vindt ook de feestelijke opening plaats van de tweede locatie van ICT~Office. Vanuit deze locatie zal ICT~Office diverse activiteiten opzetten gericht op jonge ict-ondernemers. De opening wordt verricht door Wethouder Henk Kool en Harry van Dorenmalen, voorzitter ICT~Office.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4492256). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.