Managed hosting door True

Toekomstig IT'er ziet HNW niet zitten

 

Hoewel it in relatie tot het nieuwe werken (HNW) regelmatig ter sprake komt, geven toekomstige it'ers aan hier zelf weinig behoefte aan te hebben. Zo werkt 42,5 procent van de it-studenten het liefst op kantoor met een flexibele plek en 41 procent wil zelfs een vaste plek op kantoor. Dit blijkt uit onderzoek van it-detacheerder Neomax onder 940 it-studenten op mbo- en hbo-niveau.

Slechts 16 procent werkt het liefst thuis of in een openbare ruimte. Bijna 64 procent van de toekomstige it'ers wil in zijn baan wel enige flexibiliteit in de werktijden, dus soms wat eerder of later beginnen. Slechts 16 procent wenst een baan van negen tot vijf.

Het it-vakgebied staat er volgens Neomax om bekend veel tijd te vragen van zijn professionals en ook de toekomstige it'er begrijpt goed dat dit er bij hoort. Van de respondenten geeft maar liefst 36 procent aan dat de ideale werkweek bestaat uit veertig of meer uur. Toch is de groep it-studenten die idealiter 36 uur per week werkt niet veel kleiner; 35 procent geeft aan dat dit de ideale werkweek is.

Dagelijkse praktijk

‘De reden dat it-studenten kiezen voor een vaste werkplek, zou kunnen zijn dat ze zich nog in een leerproces bevinden', zegt Neomax-directeur Stephan Bosman. ‘Op het moment dat je als starter op de werkvloer bent, kun je nog veel opsteken van collega's en leidinggevenden en ook direct vragen stellen. Aan de andere kant is het vaak ook gewoon de dagelijkse praktijk: overleg over it-projecten vindt nou eenmaal op de werkvloer plaats en vrijwel niet telefonisch. It gaat steeds meer om samenwerken en communiceren, zowel met de business als binnen de it-afdeling.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4491453). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Kennelijk hebben deze studenten nog nooit van het begrip file gehoord.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.