Managed hosting door True

Please Payroll boekt meer omzet in ICT-sector

 

Payrollbedrijf Please Payroll in Aarle-Rixtel heeft in 2011 de omzet met 24 procent zien groeien tot 38 miljoen euro. In de automatiseringssector steeg de vraag naar deze dienstverlening met 28 procent. Ict-bedrijven waren in 2011 goed voor een omzetaandeel van 2,6 miljoen euro, ofwel 7 procent. Andere groeimarkten waren de horeca en bouw.

Vooral het midden- en kleinbedrijf ziet payrolling volgens Please-directeur Jan Franken als alternatief voor detachering en uitzendwerk. Bedrijven selecteren zelf de medewerker die vervolgens volwaardig personeelslid wordt, maar waarbij het payrollbedrijf de juridische en administratieve kant van de arbeidsrelatie onderhoudt. Medewerkers blijken die professionele manier van werken te waarderen.

‘Payrolling heeft extra werkgelegenheid geschapen die er anders niet zou komen', zegt Franken. ‘In het huidige onzekere economische klimaat zijn bedrijven op zoek naar flexibele arbeidsverhoudingen die wij als payroller kunnen bieden.'

Werknemers

Uit onderzoek onder medewerkers van klanten bleek dat deze enthousiast zijn over hun payrollcontract. Van hen ziet negen van de tien het bedrijf waar zij werken als volwaardige werkgever, ook al zijn zij formeel in dienst van Please. Volgens Franken is er een nieuwe generatie werknemers in Nederland die geen probleem heeft met flexibele contractsvormen, maar wel kritisch kijkt naar correcte hr-dienstverlening. Payrolling voorziet ook voor hen steeds beter in die behoefte.

Overheid

De vraag naar payrolling groeide niet alleen in het mkb, maar ook bij grote bedrijven. Daarnaast ontdekt ook de overheid deze flexibele arbeidsverhouding met als gevolg een sterke stijging van payrolling in de publieke en semi-publieke sector.

Please Payroll groeide de afgelopen twaalf jaar uit tot een van de grotere payrollorganisaties van Nederland. Het aantal personen voor wie Please in 2011 minimaal een keer loon betaalde lag op 5300, een stijging met ruim 22 procent ten opzichte van het vorige jaar. Please zal in 2012 fors investeren in nieuwe ict-toepassingen en hr-gerelateerde systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4483091). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.