Managed hosting door True

Atos komt met App Academy

 

Apps

Om de schaarste aan goede mensen op de app-markt tegen te gaan komt ict-dienstverlner Atos met de App Academy. Dit is een lesprogramma op het gebied van mobile app-ontwikkeling. Atos hoopt vooral jonge it-professionals met de masterclasses aan te trekken. De dienstverlener geeft zelf het goede voorbeeld en heeft tientallen eigen medewerkers op cursus gestuurd.

De Atos-medewerkers hebben in januari, februari en maart 2012 de masterclass gevolgd. Het curriculum wordt verzorgd door de Atos App Academy en omvat iOS-, Android- en HTML5-ontwikkeltraining, gebruikerservaring en een Scrum-training. De masterclass wordt deze maand afgerond met een project waarin een enterprise-app wordt ontwikkeld.

AppCenter

‘Met de App Academy richt Atos zich op integratieaspecten van enterprise- en consumenten-apps die bedrijven willen aanbieden aan klanten of medewerkers', zegt Peter Bas Oosthoek, competence manager bij ict-dienstverlener Atos en oprichter van de Atos App Academy. ‘Om aan de groeiende vraag naar enterprise-apps te voldoen, heeft Atos ook een AppCenter opgericht. Bovendien start de Atos App Academy binnenkort met een curriculum voor Windows Phone-trainingen en innovatie met Windows 8 voor het mobiele kanaal. De masterclass en trainingen zijn onderdeel van activiteiten met als doel eind 2012 tweehonderd applicatieontwikkelaars en testers te hebben getraind op minimaal één mobiel platform.'

Atos mikt niet alleen op ‘pure' mobile app-ontwikkelaars of testers, maar zoekt ook professionals die zich het mobiele kanaal eigen moeten maken, naast andere kanalen zoals client-server en internet. Oosthoek: ‘Daarmee zijn deze it-professionals klaar voor de (nabije) toekomst. Wij geven zelf hiervoor een certificaat uit en hiermee kan je aantonen dat je als app-ontwikkelaar een bepaald niveau hebt bereikt qua kennis en kwaliteit van de toepassing in de praktijk.'

Ook voor klanten

De Atos App Academy is in eerste instantie opgezet om Atos-professionals op te leiden. Door de breedte van het curriculum en de schaarste in markt op het gebied van app-development heeft de dienstverlener ervoor gekozen de App Academy ook aan klanten aan te bieden. ‘Tot nu toe gaat het zo dat deelnemers van klanten (betaald) meedraaien in de interne trainingen van de Atos App Academy', besluit Oosthoek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4458025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.