Managed hosting door True

Ecabo bepaalt Nederlandse ICT-kampioenen

 

Award

Kenniscentrum Ecabo heeft zaterdag 17 maart 2012 de beste ict-/netwerkbeheerder en applicatieontwikkelaar van Nederland uitgeroepen. Tijdens een landelijke beroepenwedstrijd voor derde- en vierdejaars mbo-leerlingen schopten Niels Nissen (leerling ict-/netwerkbeheerder aan ROC Flevoland Almere) en Tom Droste (leerling applicatieontwikkelaar aan ROC Graafschapcollege Doetinchem) het tot Nederlands kampioen.

Nissen won uiteindelijk de wedstrijd Team Office ICT en Droste eindigde als eerste in de competitie Application Development. De winnaars van deze Skills Masters gaan op uitnodiging van Finland naar het open nationale kampioenschap daar.

Social media en cloud

Aan de hand van realistische praktijkopdrachten moesten de leerlingen laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. De winnaars zaten in een team van vijf, maar ondanks het teamverband beoordeelde de jury de kandidaten individueel. Ze moesten laten zien dat ze nieuwe technieken in hun vakgebied onder de knie hebben. Ze combineerden tijdens de opdrachten social media, cloud computing, projectmanagement en ict.

CA-ICT, sponsor van de ict-beroepenwedstrijd, gaf applicatieontwikkelaar Tom Droste en de individuele winnaar ict-/netwerkbeheerder Richard Markink (van het Deltion College in Zwolle) een studiebeurs voor twee jaar ter waarde van 2500 euro. Daar bovenop heeft de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI) de ict-winnaars een voucher ter waarde van vijfhonderd euro gegeven. Dat mogen zij besteden bij één van de aangesloten opleiders bij de VOI.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4449608). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.