Managed hosting door True

Nederland maakt meisjes warm voor ICT

 

Meisjes, vrouwen en ICT, fotograaf:  Liesbeth Dingemans

Fotograaf: Liesbeth Dingemans

Op Internationale Vrouwendag 2012 maken het Nederlandse bedrijfsleven en het onderwijs meisjes en vrouwen bekend met het ict-vak. Daarom organiseert het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO op 8 maart 2012 de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT' bij ict-gigant IBM.

Deze conferentie heeft als doel het belang van vrouwen in de ict te onderstrepen en dit onderwerp weer nadrukkelijk op de kaart te zetten. VHTO meent dat er in meisjes en vrouwen volop ict-talent schuilt, maar dat dit er tot op heden nog niet goed uit wordt gehaald. Om meer vrouwen warm te maken voor ict, heeft VHTO een actiepuntenplan opgesteld om vrouwen te gaan laten participeren in de Nederlandse ict-markt.

Actiepuntenplan Meisjes, Vrouwen en ICT

Vrouwelijke ict-professionals, ict-onderzoekers, studenten, docenten informatica, opleidingsmanagers, beleidsmakers en genderexperts hebben actiepunten opgesteld die de komende jaren uitgevoerd en geïmplementeerd moeten worden om daadwerkelijk ook in Nederland meer meisjes en vrouwen te laten participeren in de ict. Deze actiepunten zijn bij elkaar gezet in het ‘Actiepuntenplan Meisjes, Vrouwen en ICT'.

Op 8 maart 2012 wordt  het actieplan aangeboden aan Carlien Scheele, directeur Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens wordt dit plan aangeboden aan Harry van Dorenmalen, Nederlandse directeur van IBM en voorzitter van branchevereniging ICT~Office, en andere vertegenwoordigers van ict-bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties. Ook worden de Spiegelbeeld-awards voor vrouwelijke ict-professionals uitgereikt voor hun inzet als voorlichter voor jonge meisjes.

De conferentie vindt plaats op Internationale Vrouwendag 2012 en maakt onderdeel uit van de e-Skills Week 2012 . De dag wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere IBM, Platform Vrouw & ICT, ECWT, E-Quality en het ministerie van OCW.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4437853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.