Managed hosting door True

'Ontevreden medewerker verlaat werkgever niet'

 

Een meerderheid van werknemers die ontevreden is over hun werk, is toch van plan voor de huidige werkgever te blijven werken. Dit is een resultaat van het wereldwijde onderzoek ‘The Path Forward' dat ict-dienstverlener Accenture uitvoerde ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2012. Het onderzoek vond plaats in 31 landen, waaronder Nederland, onder 3900 professionals.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de onderzochte mannen en vrouwen (respectievelijk 57 en 59 procent) ontevreden over hun werk is. Ondanks deze ontevredenheid is twee derde (69 procent) van de respondenten niet van plan om hun huidige werkgever te verlaten. 64 procent van deze groep geeft aan dat de mogelijkheden om flexibel te werken een belangrijke reden is om te blijven.

Carrière actief sturen

De grootste barrière voor carrièreontwikkeling is volgens 42 procent van de respondenten een gebrek aan kansen of het ontbreken van een helder loopbaantraject. 20 procent noemt familieverplichtingen als belemmering, terwijl een derde (32 procent) geen barrières voor hun ontwikkeling ziet. Toch ondernemen de meeste respondenten wel verschillende stappen om hun carrière actief te sturen. Deze stappen variëren van het accepteren van een andere rol of verantwoordelijkheid (58 procent) en het volgen van meer opleidingen of trainingen (46 procent) tot langer werken (36 procent).

De meerderheid (59 procent) van de respondenten heeft een vorm van flexibele werktijden en 44 procent van de groep benut deze mogelijkheid al meer dan drie jaar. Op de vraag wat hun carrières vertraagd heeft, antwoordde 44 procent de economische crisis die in 2008 begon, 40 procent noemde ouderschap. Hoewel meer dan twee derde (71 procent) van de respondenten aangaf dat de werk-privé balans meestal in orde is, meldde 42 procent vaak gezinstijd op te offeren voor succes. 41 procent gaf aan dat loopbaaneisen een negatief effect op het gezinsleven hebben.

Carrièreontwikkeling

Bij 73 procent van de respondenten met een partner heeft deze partner ook een full-time baan. Zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en hard werken worden het meest genoemd als belangrijke eigenschappen voor carrièreontwikkeling (respectievelijk 28, 25 en 23 procent). Een derde van de respondenten krijgt loopbaanadvies van collega's of familie (35 en 32 procent) en voor 77 procent van hen is het geslacht van degene die advies geeft onbelangrijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4424309). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.