Managed hosting door True

Computer Associates ontslaat 800 werknemers

 

Softwarebedrijf Computer Associates (CA) ontslaat wereldwijd 5 procent van zijn werknemers. Dit betekent het verlies van achthonderd banen. Waar de reducties precies plaatsvinden is niet bekend.

Wereldwijd werken 15.000 mensen voor Computer Associates. Of er ook in Nederland en België werknemers moeten vrezen voor hun baan, is voorlopig niet duidelijk.
 
Met de herstructurering wil CA naar eigen zeggen de efficiëntie en de concurrentiekracht van het bedrijf opvoeren. De inkrimping van het werknemersbestand zou bovendien een jaarlijkse besparing van zeventig miljoen dollar moeten opleveren.
CA kent momenteel moeilijke tijden. De onderneming werd betrapt op het opkloppen van zijn kwartaalcijfers en ex-topman Sanjay Kumar werd vorige week samen met twee andere topfunctionarissen binnen het bedrijf officieel beschuldigd van fraude. De onfrisse zaak betekende een deuk in het imago van CA, en deed de verkoop terugvallen. Mede daardoor heeft het nieuwe management wellicht beslist om te besparen door een ontslagenronde.
 
"Het is nu tijd dat CA weer vooruit gaat", zo verklaarde ceo Kenneth Cron. Het herstructureringsplan snoeit in zowat alle afdelingen van de onderneming. Ook een aantal producten gaat uit het aanbod verdwijnen. De meeste ontslagen moeten tegen eind oktober doorgevoerd zijn.
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/378310). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.