Managed hosting door True

Source Automation gaat verder als Aamigoo

 

Source Automation, dat fungeert als makelaar voor ict-personeel, is onderdeel geworden van Aamigoo Groep. Dit nieuwe uitzendbureau, dat zich sterk richt op de ict-sector, is via een ingewikkelde constructie eigenaar geworden van branchegenoot Source+ uit Culemborg. Daarvan is Source Automation een werkmaatschappij. Tot de klanten van Source Automation behoren de provincie Utrecht en de politie. Ook ict-bedrijven als IBM, Getronics, T-Systems, AT&T en Atos Origin behoren tot de klantenkring.

Source+ zou in 2010 een omzet van 120 miljoen euro hebben gedraaid, met een winst van twee miljoen euro. Het uitzend- en intermediairbedrijf houdt zich bezig met detachering, payrolling en contractbeheer. Onder Source+ vallen drie werkmaatschappijen: Source Automation, Source Interim Services en Creators. Er werken zo'n duizend professionals voor de uitzendgroep.

Complex
De acquisitie past in een ingewikkelde constructie, culminerend in een beursnotering die Aamigoo op 28 december 2010 kreeg door middel van een zogeheten omgekeerde overname. De activiteiten van het bedrijf werden toen onderdeel van Edcc (European Development Capital Corporation).

Edcc was een lege beurshuls en sinds eind 2009 in handen van Value8, een investeringsfonds van ex-VEB-bestuurder Peter Paul de Vries. In ruil voor de activiteiten hebben de eigenaren van Aamigoo nieuwe aandelen Edcc gekregen. De naam van het beursfonds is gewijzigd in Aamigoo.

Platform
Het plots beursgenoteerde Aamigoo had echter amper omzet. Het bedrijf, dat door drie jonge internetondernemers is opgericht, wil werkgevers en personeel bij elkaar brengen middels sociale media. Behalve een spilfunctie wil Aamigoo de contractafhandeling op zich nemen en het digitaal verwerken van mutaties.

De commerciële lancering van dit online platform volgt waarschijnlijk in de eerste helft van dit jaar. Daarbij helpt als het bedrijf niet van de grond af aan hoeft te beginnen. Daarom nam Edcc op 27 december 2010 alle aandelen over van Source+ uit Culemborg. Source+ is zo'n tien jaar actief als intermediair- en detacheringsbureau. Naast het regelen van personeel verzorgt het bedrijf inhuuradministraties en adviseert over wet- en regelgeving en arbeidsrechtelijke zaken. Over 2010 verwacht de onderneming een omzet van 120 miljoen euro te behalen.

Kwartetten
Afgelopen zomer is Source+ door oprichter Bas van den Heuvel en Ted van der Gun verkocht aan J-Merce BV, die het weer sleet aan DGC. Die vennootschap verkocht Source+ op zijn beurt weer aan Edcc (in ruil voor aandelen). Na de transactie met Aamigoo en de aandelenverwatering heeft aandeelhouder Value8 nog een belang van 17 procent. DGC is ook aandeelhouder, maar wil zijn belang dit voorjaar halveren tot 40 procent. Uiteindelijk zullen er twee grootaandeelhouders van Aamigoo zijn: DGC en een niet nader bekendgemaakte investeringsgroep.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3738747). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.