Managed hosting door True

Beurswaakhond neemt Mark Hurd onder de loep

 

Mark Hurd, voormalig ceo van HP en nu werkzaam als vice-president bij Oracle, wordt door de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) onder loep genomen. De SEC onderzoekt of Mark Hurd in mei 2008 bedrijfsgevoelige informatie over de overname van EDS aan een ex-werknemer heeft gelekt. Waarschijnlijk gaat het hier om Jody Fisher, met wie Mark Hurd een nauwe relatie had.

De SEC bekijkt ook de declaraties voor onkosten die Mark Hurd zou hebben gemaakt. Volgens de Wall Street Journal wil de SEC nagaan of Hurd eventueel bewijsmateriaal heeft achtergehouden. HP zegt mee te werken aan het onderzoek van de SEC. Mark Hurd, de SEC en Oracle geven geen commentaar op de zaak.

Hurd nam afgelopen augustus 2010 ontslag, officieel omdat hij geen goede declaraties had ingediend. De aandelen van HP kelderen kort na het vertrek van Hurd met 8 procent. Daarnaast werd hij door assistente Jody Fisher beschuldigd van seksuele intimidatie. Deze zaak werd tussen Hurd en Fisher geschikt.

Jody Fisher werkte voor Hurd tussen 2007 en 2009. De SEC onderzoekt of Fisher wist van HP's plannen om dienstverlener Electronic Data Systems (EDS) over te nemen, terwijl dat nog niet officieel bekend was. HP nam EDS uiteindelijk over voor 13,9 miljard dollar. Fisher zou informatie hebben kunnen doorspelen, waarmee aandelen van HP of EDS zouden kunnen worden verhandeld. Hierbij zou sprake zijn van handel met voorkennis.

Jody Fisher

Jodie Fisher werkte voor films en tv-series zoals 'Age of Love' op televisiezender NBC. Daar was ze een van de 'Cougars', dames van 40+ die op zoek waren naar jonge mannen, de 'Kittens'. Cougar is slang voor een oudere vrouw die met jongere mannen uitgaat. Verder speelt ze in erotisch getinte films. Fisher, een gescheiden moeder met een zoon van 8, is volgens haar cv verder werkzaam als 'vice president' bij een makelaar. Ze komt uit Dallas, Texas.

Fisher heeft eerder in een verklaring gezegd dat het niet haar bedoeling is geweest dat Mark Hurd HP zou verlaten. Ze benadrukt dat de relatie puur zakelijk was. Ze werkte voor Hurd als marketingmedewerkster op diverse locaties in Amerikaanse steden. Hurd zou hierbij voor 20.000 dollar niet correct hebben gedeclareerd. Hurd heeft de zaak met Fisher geschikt en heeft inmiddels aangeboden om het gedeclareerde bedrag aan HP terug te betalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3726518). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.