Managed hosting door True

Sluiting dreigt voor Logica BPO in Leeuwarden

 

Ruim tachtig medewerkers van Logica BPO in Leeuwarden dreigen hun baan te verliezen. Doordat verzekeraar Aegon zijn outsourcingcontract met de ict-dienstverlener niet verlengd, overweegt Logica het kantoor te sluiten. Dit meldt CNV Dienstenbond.

CNV meldt dat Aegon zijn business process outsourcing (bpo-)contract met Logica per mei 2011 niet zal verlengen. Logica verricht sinds 2003 de administratieve handelingen voor Aegon Nederland, waaronder nieuwe inschrijvingen, adreswijzigingen en polismutaties. De dienstverlening vindt plaats in het BPO Shared Service Centrum Verwerking van Logica in Leeuwarden.

Meer onderhandelingen
CNV Dienstenbond heeft Logica en Aegon vragen gesteld over het aflopende contract en de mogelijke personele gevolgen. ‘Het is onduidelijk of er sprake is van overgang van onderneming of dat Logica kan zorgen dat er ander werk gevonden wordt', aldus de CNV-verklaring. ‘Er schijnen nog onderhandelingen te lopen met Aegon en een andere partij.'

Logica Nederland is als werkgever verplicht om te zorgen voor werkzaamheden in Leeuwarden. Volgens CNV zou de beste oplossing zijn dat de werknemers overgaan naar Aegon op basis van de Wet Overgang Onderneming. Of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren, is vooralsnog niet duidelijk.

Vertrekregelingen
Officieel heeft Logica het personeel in Leeuwarden niet ingelicht. Informeel zouden zij wel al te horen hebben gekregen dat hun werkplek op het spel staat, aldus CNV Dienstenbond. Mensen hebben hun cv al moeten indienen en personeel zou onder druk worden gezet elders te solliciteren. Ook moeten medewerkers zoveel mogelijk vakantiedagen opnemen van de dienstverlener. CNV zegt zelfs dat er in sommige gevallen al over vertrekregelingen wordt onderhandeld.

Dat het contract met Aegon op z'n einde loopt, is niet verrassend. Het concern kondigde begin 2010 aan dat het zijn rekencentrum weer ging insourcen, ten koste van HP. Reden hiervoor was dat Aegon wereldwijd een uniforme infrastructuur wilde realiseren met standaarddiensten. Eén van die diensten wordt vooralsnog door Logica gedaan in Leeuwarden. HP vervult nog wel het werkplekbeheer voor Aegon. Andere contracten zijn gesloten met HCL, Capgemini BAS en Mphasis.

Reactie Logica
Logica wil weinig over de situatie kwijt. Een woordvoerder bevestigt dat er ‘in de loop van volgend jaar een contract afloopt dat niet verlengd zal worden' en ‘dat er nog gekeken wordt naar verschillende opties voor het personeel'. De woordvoerder wil niet de naam van de klant noemen en zegt dat Logica nog kijkt naar de gevolgen van het aflopen van het contract. Het raakt in ieder geval ‘enkele tientallen medewerkers'.

Onlangs kondigde Logica Benelux-ceo Wilbert Kieboom zijn vertrek aan. Hij wordt per 2011 opgevolgd door de Ier Seamus Keating. Hij zei tegen Computable dat hij niet van plan is de regionale organisatie drastisch aan te passen. Groei realiseren is het motto voor 2011 en daarvoor heb je mensen nodig. Keating: ‘Ontslagen in de Benelux zijn niet aan de orde, al kan je nooit garanties geven.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3726246). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.