Managed hosting door True

Fujitsu zoekt weer personeel

 

Eerdere sushi-wervingsactie van Fujitsu aan de poort van Ordina

Fujitsu Nederland uit Maarssen is weer volop aan het werven. Het heeft de afgelopen tijd per maand zo'n acht tot tien nieuwe medewerkers aangenomen. Eind 2010 wil het bedrijf ongeveer vijftig werknemers hebben aangetrokken. Eind 2009 kondigde de automatiseerder nog een forse reorganisatie aan.

Fujitsu telt nu een kleine vijfhonderd medewerkers en een pool van zo'n 170 externen. 'Elke maand willen we acht tot tien mensen aannemen. Daarvoor organiseren we ook introductiedagen, waarbij mensen kunnen kennismaken met ons bedrijf en wij met hen', zegt algemeen directeur Geo van der Wilk.

Het nieuwe personeel moet voor een deel de plek van externen innemen, want het huidige aantal van 170 vindt Van der Wilk aan de hoge kant. Daarnaast wil Fujitsu zich met het aantrekken van nieuw personeel verzekeren van kennis van nieuwe technologie. Het afgelopen jaar is ook het managementteam ververst: van de zeven leden zijn er vier nieuw, waaronder Van der Wilk.

Nieuwe krachten
Eind 2009 kondigde het bedrijf nog een reorganisatie aan. Uiteindelijk pakte die vanwege nieuwe serviceopdrachten minder omvangrijk uit dan verwacht en moesten zo'n vijftig man in plaats van de geplande 120 het bedrijf verlaten. Van der Wilk: 'Het probleem bij de servicestak was dat teveel kennis op oude technologie was gericht. Onze portefeuille moest veranderen. We hadden meer kennis nodig van virtualisatie, datacenterconsolidatie, ict-architectuur en transformatietrajecten. Dit is tijdelijk opgelost met behulp van inhuurkrachten.'

Tij gekeerd
De omzet komt dit gebroken boekjaar (eindigend eind maart 2011) naar verwachting uit op zo'n 130 miljoen euro. 'Dat zou een groei van tien procent betekenen, terwijl we uitgingen van de nullijn', stelt Van der Wilk. Fujitsu herstelde zich sterk in 2010 en boekte succes met zijn helpdeskactiviteiten en werkplek- en infrastructuurbeheer. Het beheercontract met FrieslandCampina springt daarbij het meest in het oog.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3721029). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.