Managed hosting door True

Nieuwe executive vice president Atos Consulting

 

Atos Origin heeft Henny van Schaik benoemd tot de nieuwe executive vice president (evp) van Atos Consulting in Nederland. Van Schaik volgt Oscar van Leeuwen op, die een internationale rol heeft gekregen binnen Global Consulting, de internationale adviestak van Atos Origin. Van Schaik rapporteert in zijn functie aan Rob Pols, ceo Atos Origin Nederland, en aan Hervé Payan, head global consulting.

Van Schaik krijgt als EVP de leiding over Atos Consulting Nederland. Zijn belangrijkste taak zal zijn om het rendement van Atos Consulting in de huidige, moeilijke omstandigheden te verhogen en verder te bouwen aan de autoriteitspositie van deze belangrijke divisie van Atos Origin. "Met zijn brede achtergrond in de financiële wereld en zijn kennis en ervaring met het succesvol leidinggeven aan adviesorganisaties is Van Schaik bij uitstek geschikt om Atos Consulting bij onze klanten en prospects te positioneren in lijn met en in aansluiting op de it-services die we de markt te bieden hebben", aldus Rob Pols.

Van Schaik studeerde macro-economie aan de Universiteit van Tilburg en begon zijn carrière bij De Nederlandsche Bank als adviseur monetair beleid. Vervolgens richtte hij zich op beleidsontwikkeling voor het toezicht op banken. Midden jaren tachtig werkte hij bij de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel als adviseur van de Voorzitter van het Bazels Comité van Banktoezichthouders, waar hij bijdroeg aan de totstandkoming van het eerste solvabiliteitsakkoord voor banken in de G10 (‘Bazel 1').

In 1990 stapte hij over naar Capgemini om daar de adviespraktijk voor de financiële sector op te bouwen. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor de totale dienstverlening van Capgemini aan de financiële sector in de Benelux. Na leiding te hebben gegeven aan de integratie van de adviespraktijken van Capgemini, Ernst&Young Consulting en Gemini Consulting in Nederland trad hij in 2005 toe tot de raad van bestuur van Getronics. In 2007 startte hij zijn eigen adviespraktijk voor executive coaching van bestuurders en hoger management.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3686676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.