Managed hosting door True

Aantal opdrachten zzp'ers neemt toe

 

Zelfstandigen zonder personeel (zzp) hebben in het derde kwartaal van 2010 meer gewerkt dan in de drie maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van zelfstandigenplatform Myler dat doorlopend de financiële positie van zijn leden onderzoekt. Ook zouden de ict-freelancers positiever zijn geworden over hun omzetverwachting.

Bijna drie kwart van de hoogopgeleide freelancers werkte van juli tot en met september wekelijks ruim 31 uur. Het percentage zzp'ers dat dit aantal uren behaalde, bleef een kwartaal eerder nog steken op 58 procent.

Het toegenomen aantal uren waarin de freelancers aan opdrachten werken, zorgt ervoor dat zij positiever zijn over de toekomst, zegt Mylers directeur Toon van Bodegom. 'Veel hoogopgeleide zzp'ers voelen duidelijk het herstel van de Nederlandse economie', stelt hij. 'Er zijn meer opdrachten en hogere omzetten. We verwachten dat de markt voor hoogopgeleide zelfstandigen de komende tijd in hoger tempo zal aantrekken.'

Toename sinds zomervakantie
Computables loopbaanexpert Eric van der Palen ziet ook dat zijn orderportefeuille langzaam weer voller wordt. 'Ik constateer een toename eigenlijk pas echt sinds de zomervakantie. Momenteel ben ik inderdaad druk met diverse projecten', aldus de ict-consultant. 'Het is nog wel heel voorzichtig allemaal: beloofde projecten vertragen nog steeds of worden om het minste of geringste nog een keer gewikt en gewogen en uitgesteld.'

Volgens Van Bodegom komt bijna drie kwart van de zzp'ers rond van zijn omzet. Dat is zeven procent meer dan een kwartaal eerder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3680211). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.