Managed hosting door True

'Liever flexibel werken dan hoog salaris'

 

Werknemers proberen steeds meer hun eigen loopbaanwensen te vervullen. Dat stelt hr-directeur Thomas Mulder van ict-dienstverlener Accenture. Volgens Mulder draait het 'steeds minder om geld en meer om flexibiliteit'.

De hr-directeur deed zijn uitspraak tijdens een rondetafelgesprek dat Computable organiseerde. De verbeterende kansen op de arbeidsmarkt zouden ervoor zorgen dat werknemers weer gaan nadenken over wat zij nu precies willen. 'Zij gaan hun passie najagen', zegt Mulder. 'Werkgevers moeten daarom goed nadenken over hoe zij hun eigen doelstellingen kunnen combineren met wat hun medewerkers belangrijk vinden.'

Wensen van werknemers
Net als Mulder verwacht Sogeti's manager Groei en Ontplooiing Floor Hählen dat flexibiliteit een belangrijke rol speelt in de wensen van werknemers. De hr-managers zijn het erover eens dat flexibiliteit voor personeelsleden aantrekkelijker is dan een hoog salaris, omdat het moeilijker uitwisselbaar zou zijn.

Werkgevers die hiermee geen rekening houden, kunnen getalenteerde medewerkers kwijtraken, verwachten de ict-dienstverleners. Getronics' hr-manager Mickey Spier: 'Je moet je afvragen hoe je werknemers en hun kennis bij je kunt houden. Tijdens de crisis bleven veel medewerkers op hun plek zitten, maar straks ontstaat er een uitstroom.'

Dit zou een onderwerp zijn waarmee de hele ict-branche te maken krijgt. Hr-manager Bianca Verburgt van ict-dienstverlener Logica verwacht daarbij ook concurrentie van ict'ers die tot nu toe in dienst waren bij een werkgever, maar volgend jaar kiezen voor een bestaan als zelfstandig ondernemer.

Niet meer leuk
Mulder van Accenture benadrukt dat ook op dat vlak het letten op de wensen van de werknemers een manier is om hun vertrek te voorkomen. 'Ze blijven niet meer hun hele leven op één plek zitten', geeft hij aan. 'Werknemers weten heel goed wat ze willen. Als ze het niet meer leuk vinden, zijn ze weg.'

Kennisplatform voor de overheid ECP-EPN stelde onlangs dat personeelsleden meer uren betaalde arbeid willen verrichten, als hun werkgever flexibel werken toestaat. Wekelijks zouden werknemers twee uur meer willen werken. Het kennisplatform baseert de uitspraken op onderzoek onder 2448 medewerkers in loondienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3679507). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.