Managed hosting door True

Pieter van Woerden start eigen bedrijf

 

Pieter van Woerden, voormalig channel manager van HP Nederland, start het bedrijf 3CM, dat zich richt op channel management, change management en commercial management. Dit meldt Pieter van Woerden exclusief aan CRN Nederland.

Van Woerden verliet HP Nederland na de opsplitsing van de HP Solutions Partner Organization (SPO). Hij vertelt: 'Ik ben met 3CM begonnen. 3CM staat voor channel management, change management en commercial management. Dat zijn mijn drie specialiteiten. Ik richt me alleen op de it-markt.'

Van Woerden houdt zich met drie activiteiten bezig. Dat is ten eerste interim management voor bedrijven. Ten tweede management buy-in (mbi): inkopen in een klein it-bedrijf en daar een directiefunctie vervullen. Ten derde onderzoekt hij met een aantal anderen ook de mogelijkheid voor een 'mkb-platform' voor it-resellers. 

Van Woerden: 'De eerste stap is dan het aanbieden van een back-office, zodat resellers efficiënter via het web kunnen verkopen.
Voor distributeurs en leveranciers heeft zo'n open back-office ook diverse voordelen: ketenintegratie. Communicatie via de nieuwe sociale media is dan effectief toe te passen. Uiteindelijk groeit dat uit tot een kanaalmarketingorganisatie. Voor promoties kunnen dan bijvoorbeeld de gekozen eindgebruikerssegmenten en kanaalsegmenten beter aan elkaar gelinked worden. Steeds meer leveranciers hebben de mankracht niet meer om zelf een complete kanaalmarketinginfrastructuur (uit) te bouwen. Resellers hebben belang bij een leveranciersonafhankelijke infrastructuur.'

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3633935). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Goed verhaal Pieter, veel succes :-)
Channel ontwikkeling is waar onze branche behoefte aan heeft.

Veel succes Pieter

Beste Pieter,

Goed gedaan en veel succes .

Klinkt goed Pieter, hoogste tijd om ketenintegratie nu eens goed op te pakken, wacht op het vervolg.

Tot morgen Pieter, kijk uit naar onze afspraak.

Pieter, fantastisch initiatief. Het IT reseller kanaal kan heel veel met jouw enorme ervaring en kennis. Niet voor niets ben je door dat zelfde kanaal vele malen uitgekozen tot beste partner manager van Nederland. Ik wil graag een keertje met je praten om te kijken hoe en waar we elkaars initiatieven kunnen versterken.

Veel succes Pieter. Binnen het kanaal is zeker nog voldoende kans om zaken verder te optimaliseren

Pieter,

Heel veel succes. Top

Groet,

Andre Blok
Key Accountmanager Business Solutions D-Link

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.